Tucson TL
Spalanie - ile palą wasze auta?
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Re: Spalanie - ile palą wasze auta?
Ja w dieslu mam średnio 6,5
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
@druciak jak jeździsz dużo po drogach lokalnych gdzie wyprzedzanie jednego auta nie ma sensu bo przed nimi i tak cały sznur się ciągnie to jedziesz tak te średnie 70km/h i spalanie wychodzi nisko
- rwicik
- Autor
Chciałem benzynę, ale koniecznie automat i mimowolnie jeżdżę dieslem
- rwicik
- Autor
Ale droższa w zakupie od diesla
Moje spalanie z wyjazdu na narty (4 osoby, znaczny bagaż i bagażnik z nartami) do Zieleńca i Czarnej Góry wyszło 7,9l. Silnik 1,6 GDI zachowywał się stosownie do swoich parametrów Było ciężko
Przy okazji belki InterPack Quiet 112 wbrew wcześniejszym obawom okazały się bdb. Z kolei opony Hankook wunter evo2 oceniam negatywnie na śniegu.
Przy okazji belki InterPack Quiet 112 wbrew wcześniejszym obawom okazały się bdb. Z kolei opony Hankook wunter evo2 oceniam negatywnie na śniegu.
Też uważam, że te opony na śniegu są słabe. Dobrze, że mokre te zimy ostatnio tu gdziem mieszkam, bo na mokrym ponadprzeciętnie dobre.
A co do spalania, mój ewidentnie nie chce nauczyć się rzetelnego wskazywania i mimo, że pokazuje średnio 7.5 pali 8.0, no ostatnio nawet 8.2 Spalanie zdecydowanie zawyża jazda na krótkich odcinkach, lub powyżej 120km/h.
A co do spalania, mój ewidentnie nie chce nauczyć się rzetelnego wskazywania i mimo, że pokazuje średnio 7.5 pali 8.0, no ostatnio nawet 8.2 Spalanie zdecydowanie zawyża jazda na krótkich odcinkach, lub powyżej 120km/h.
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
ZA to Kumho Wintercraft oceniam bardzo dobrze ...
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-DGI 2WD style
- Kolor: white sand
Ja ostatnio często robiłem odcinki Tychy - Wisła. I miło mnie zaskoczyła informacja o spalaniu na tym odcinku - raz było 6,8l/100 a za drugim razem 7,0l/100.
Korzystałem z tempomatu prędkość ok 100 km/h oraz uruchomione podgrzewanie foteli i kierownicy na początku. Do tego dochodzą opony zimowe, a śniegu brak na drodze.
Jechałem z osprzętem narciarskim (ale w bagażniku, a nie na dachu) - 2 osoby dorosłe plus 6 letni syn.
Więc jak na silnik z turbo bardzo miło:)
Korzystałem z tempomatu prędkość ok 100 km/h oraz uruchomione podgrzewanie foteli i kierownicy na początku. Do tego dochodzą opony zimowe, a śniegu brak na drodze.
Jechałem z osprzętem narciarskim (ale w bagażniku, a nie na dachu) - 2 osoby dorosłe plus 6 letni syn.
Więc jak na silnik z turbo bardzo miło:)