Tucson TL
Spalanie - ile palą wasze auta?
Re: Spalanie - ile palą wasze auta?
Idąc dalej tym tokiem rozumowania kolejnym testem po teście prędkości powinien być crash test. Testy te zasadniczo można połączyć i wtedy mamy absolutną pewność o ile przeżyjemy, że nasz samochód zgodny jest z „osiągami” deklarowanymi przez producenta
Ja od siebie dodam ze auto czy pali 8 czy 9 po mieście lub 6.5 czy 7 na trasie to i tak w przypadku benzyny zwykłej jest to wynik B. Dobry wcześniej miałem i30 1.4 i paliła mi bardzo podobnie z litrów i kilometrów zrobionych gorzej jakby palił 11-13 na mieście wtedy można by było powiedzieć ze to duzo znajomi maja diesle i wcale mniej im nie pała po mieście różnica 1-1.5 l ale za to jak naprawiają to nieraz duże kwoty idą ))
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
No chyba nikt o zdrowych zmysłach nie chciałby rozbić swojego ukochanego auta! A osiągnięcie prędkości max. w rozsądnych warunkach jest bardziej niebezpieczne niż przejeżdżanie na czerwonym świetle, czy wyprzedzanie na podwójnej ciągłej na zakręcie?! Przecież na naszych drogach obserwujemy to codziennie...
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai
- Kolor: Biały
Wczoraj jadąc autostradą 560 km na tempomacie przy prędkości około 135 km na godz wyszloi 8 l benzyny na 100 km 4 osoby + bagaż. 1.6 132 km
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja dziś 400 km, 4 osoby + bagaż: 6.6 litrów benzyny na 100 km.
No to faktycznie nieźle. Jaka średnia prędkość @Tucson? Ja w tej chwili jeszcze na dotarciu. Jak już przyjdzie na normalną jazdę to również napiszę.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Średnia prędkość 68 km/h z tego co pamiętam.
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Trasa weekendowa 900km. Spalanie 6,7l. Klima prawie cały czas włączona, dwie osoby na pokładzie. Jazda głównie 110-140km/h + ok. 1,5h stania w korkach.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
Mój w podobnych okolicznościach z czterema osobami na pokładzie bez korków, wynik identyczny, ale z komputera.