Tucson TL
Spalanie - ile palą wasze auta?
Re: Spalanie - ile palą wasze auta?
Moim zdaniem i tak super wynik ( jak do przerwy z Czarnogóra:) )
- Scooter80
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Mircon Grey
Re: Zakup Tucsona jaki silnik wybrać
Słuchaj rav. Co do wskazywania spalania u mnie było tak samo. Po ok. trzecim tankowaniu komputer pozna twój styl jazdy i będzie pokazywał ci realny przebieg i spalanie. Mój po zatankowaniu na full pokazuje teraz 688- 722 km. Co do docierania to też mialem tej sam dylemat. Jak tu jeździć? Zrobilem tak jak jest w instrukcji. Jazda na mniejszych biegach. Trochę więcej gazu itp. Wiem, że ciężko tak jeździć przez 2000 km ale cóż. Każdy ma tak samo.
Krisman masz rację, że do tysiąca. Pomyliłem z holowaniem przyczepy, które jest od 2tys.
Jeśli chodzi o Wasze odpowiedzi to jeszcze nasuwa mi się jedno zatem pytanie. Jeśli teraz pokazuje mi więc na początku średnie ok.7,2 a wg. zasięgu wychodzi 10 to czemu wierzyć? Zalane 43l skończy się po 430km czy po prawie 600km. To mnie zastanawia skoro tak różne wychodzą mi wartości to albo zasięg się skończy a ja dalej będę mógł jechać albo jednak benzyny braknie bo spali więcej niż pokazuje.
Jeśli chodzi o Wasze odpowiedzi to jeszcze nasuwa mi się jedno zatem pytanie. Jeśli teraz pokazuje mi więc na początku średnie ok.7,2 a wg. zasięgu wychodzi 10 to czemu wierzyć? Zalane 43l skończy się po 430km czy po prawie 600km. To mnie zastanawia skoro tak różne wychodzą mi wartości to albo zasięg się skończy a ja dalej będę mógł jechać albo jednak benzyny braknie bo spali więcej niż pokazuje.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
@rav myślę, że jak następnym razem zatankujesz do pełna, to komputer pokaże Ci już prawidłowe wskazania.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CRDI 185KM, 4WD, Style
- Kolor: Czarny
U mnie na dystansie 7000km komputer pokazuje 8,2.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.7 CRDI, DCT, 2WD
- Kolor: Micron Grey
Ostatnio zrobiłem trasę: Mysłowice, Linz (Austria), Budapeszt, Mysłowice - 1588 km. Jazda non stop z maksymalną dozwoloną prędkością (czyli od 55 do 145 km/h), dwa większe korki w Austrii, oczywiście jazda po przez góry i w tym paręnaście kilometrów po mieście (w samym Budapeszcie też były korki) ... na pokładzie 180 kg w postaci pasażerów + lekkie bagaże na 2 dni z komputerami. Jechałem raczej spokojnie bo auto było jeszcze na dotarciu.
Średnie spalanie: 7,2 l/100 km
Jak na ponad 1,5 tony żelastwa to chyba całkiem nieźle.
Średnie spalanie: 7,2 l/100 km
Jak na ponad 1,5 tony żelastwa to chyba całkiem nieźle.
Wyjazd świąteczny w Karkonosze 4 osoby dorosłe+ załadowany bagażnik, spalanie 7,3l.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.7 CRDI, DCT, 2WD
- Kolor: Micron Grey
Lędziny - Bibione - Lędziny (około 1950 km), 2h korek w Wiedniu, 2 osoby dorosłe + dwójka dzieci + bagażnik załadowany na maksa, zawsze najwyższa możliwa prędkość zgodnie z przepisami - 7.3 l/100km.
Ciekawostka - od momentu gdy komputer pokazał 0 km zasięgu i pokazał kolejne ostrzeżenie o niskim poziomie paliwa przeleciałem jeszcze 5km, po czym do baku weszło 58,5l. tak więc lepiej przyjąć, że jak komputer pokazuje 0 km zasięgu to należy już na poważnie rozważyć opcję zatankowania
Ciekawostka - od momentu gdy komputer pokazał 0 km zasięgu i pokazał kolejne ostrzeżenie o niskim poziomie paliwa przeleciałem jeszcze 5km, po czym do baku weszło 58,5l. tak więc lepiej przyjąć, że jak komputer pokazuje 0 km zasięgu to należy już na poważnie rozważyć opcję zatankowania
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
- Kolor: Stargazing Blue
Wrocław - Zgorzelec (autostrada) - Praga (drogi krajowe) - średnia, razem z jeżdżeniem po Pradze - 7.0 l/100 km
Jazda na autostradzie ok. 125 km/h z epizodami 195 km/h w Niemczech (musiałem... ;D) czyli dość oszczędnie, ciągle na tempomacie.
Dwie osoby, niewiele bagaży.
Ogólnie jestem zadowolony.
Przebieg 4000 km.
Jazda na autostradzie ok. 125 km/h z epizodami 195 km/h w Niemczech (musiałem... ;D) czyli dość oszczędnie, ciągle na tempomacie.
Dwie osoby, niewiele bagaży.
Ogólnie jestem zadowolony.
Przebieg 4000 km.
2016 Hyundai Tucson
SILNIK: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
KOLOR: Stargazing Blue
WERSJA : Style / dach panoramiczny / el. klapa / felgi 19''
SILNIK: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
KOLOR: Stargazing Blue
WERSJA : Style / dach panoramiczny / el. klapa / felgi 19''
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Pawel, a jak prowadzi się Tucson przy max prędkości? Jest stabilny? I jak z hałasem, da się rozmawiać?
1.6 T-GDI 4WD Comfort