Rejestrator samochodowy - jaki kupić?
-
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI STYLE
- Kolor: SAND WHITE
Re: Rejestrator samochodowy
To stare kabelki może być problem, ale szybkiego ładowania dużo tel też wciąż nie ma
Sprawdzę i dam znać.
Sprawdzę i dam znać.
-
- Weteran
Dzisiaj chciałem się zabrać za montowanie kamerki bezpośrednio do bezpieczników przygotowany w 3 rodzaje bajpasów .. i żaden nie pasuje matko co oni znowu za bezpieczniki wymyślali jeszcze mniejsze niż micro :/
https://www.carcamcentral.com/wp-conten ... uses_L.png
micro2 trzeba matko czy oni tak muszę mieszać zawsze...
https://www.carcamcentral.com/wp-conten ... uses_L.png
micro2 trzeba matko czy oni tak muszę mieszać zawsze...
Mi powiwdziano w serwisie, ze samodzielna ingerencja w bezpieczniki przez podlaczenie kamerki grozi utratą gwarancji.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Dlatego ja chcąc zrobić podłączenie po bezpiecznikach zleciłem to ASO.
prodarek może warto aby u Ciebie też jednak zrobił to serwis. Mniej nerwów i po godzinie masz zamontowane.
Wysłane z Tapatalk
prodarek może warto aby u Ciebie też jednak zrobił to serwis. Mniej nerwów i po godzinie masz zamontowane.
Wysłane z Tapatalk
-
- Weteran
Tak zrobię, wszystko jest zrobione tylko podłączyć się pod kable
-
- Weteran
Tak swoją drogą zajebiste tam bezpieczniki wsadzili nigdzie nie do kupienia w allegro czy polskich sklepach micro2 fuse a bezpiecznikiem tez do serwisu muszę jechać patologia.
XXI wiek. Za chwilę w autach nic człowiek sam nie zrobi poza zalaniem paliwa:p
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
-
- Weteran
@Julek
Dzwoniłem do 2 serwisów i powiedziano mi że samodzielna instalacja ingerencja powoduje utratę gwarancji.
Dzwoniłem do 2 serwisów i powiedziano mi że samodzielna instalacja ingerencja powoduje utratę gwarancji.
Tak dokładnie @prodarek. To samo mi mówili. Póki co kamerka ma się dobrze.
- MisiuRider
- Nowicjusz
- Twój samochód: brak
- Kolor: może white sand
odgrzewamy...
Chciał bym jeszcze pomęczyć temat trybu parkingowego. Używa ktoś tego? Miałem kiedyś taką sytuacje, że samochód miał porysowaną maske i zorientowaliśmy się o tym po paru dniach, także myśle, że w takiej sytuacji taki tryb by się napewno przydał...
Tylko jak to najlepiej ugryźć od strony instalacyjnej? Podłączenie bezpośrednio do zapalniczki odpada, bo nie ma tam napięcia, jeżeli kluczyka nie ma w stacyjce...
Czyli zostaje podłączenie bezpośrednio do któregoś z przewodów w którym jest non stop napięcie. Ale ingerencja w elektryke w nowym samochodzie nie bardzo wchodzi w gre :/
także pozostaje ASO. I znów, ALE... dobra niech już to Aso podłączy, zapłace.. ale dalej nie jest ok ponieważ przy częstym ruchu przed rejestratorem i dłuższym postoju kamerka będzie się co chwile załączała i wyłączała i faktycznie aku może się rozładować. Czyli trzeba by było dokupić to urządzenie opisane gdzieś wcześniej w tym temacie które kontroluje zużycie prądu z aku. Ale co jeśli aku jest słabe i to urządzenie odetnie napięcie i akurat 5min później ktoś uderzy w samochów? Ciągle jest jakieś ALE
Możecie opisać swoje rozwiązania, był bym bardzo wdzięczny
Pozdrawiam
Chciał bym jeszcze pomęczyć temat trybu parkingowego. Używa ktoś tego? Miałem kiedyś taką sytuacje, że samochód miał porysowaną maske i zorientowaliśmy się o tym po paru dniach, także myśle, że w takiej sytuacji taki tryb by się napewno przydał...
Tylko jak to najlepiej ugryźć od strony instalacyjnej? Podłączenie bezpośrednio do zapalniczki odpada, bo nie ma tam napięcia, jeżeli kluczyka nie ma w stacyjce...
Czyli zostaje podłączenie bezpośrednio do któregoś z przewodów w którym jest non stop napięcie. Ale ingerencja w elektryke w nowym samochodzie nie bardzo wchodzi w gre :/
także pozostaje ASO. I znów, ALE... dobra niech już to Aso podłączy, zapłace.. ale dalej nie jest ok ponieważ przy częstym ruchu przed rejestratorem i dłuższym postoju kamerka będzie się co chwile załączała i wyłączała i faktycznie aku może się rozładować. Czyli trzeba by było dokupić to urządzenie opisane gdzieś wcześniej w tym temacie które kontroluje zużycie prądu z aku. Ale co jeśli aku jest słabe i to urządzenie odetnie napięcie i akurat 5min później ktoś uderzy w samochów? Ciągle jest jakieś ALE
Możecie opisać swoje rozwiązania, był bym bardzo wdzięczny
Pozdrawiam