Rejestrator samochodowy - jaki kupić?
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6tgdi
- Kolor: Biały
Re: Rejestrator samochodowy
Witam
Problem rozwiązany,mianowicie wcześniej kamerka była podłączona do innej nie standardowej ładowarki, po zmianie na tą z zestawu problemu nie ma kamerka pokazuje komunikat odłączenia ale nie "gaśnie".
Problem rozwiązany,mianowicie wcześniej kamerka była podłączona do innej nie standardowej ładowarki, po zmianie na tą z zestawu problemu nie ma kamerka pokazuje komunikat odłączenia ale nie "gaśnie".
Odgrzeję nie co kotleta... chciałbym kupić kamerę DVR. Już wiem, że do fabrycznych navi nie idzie podłączyć tego typu sprzętu, jedynie do navi dedykowanych
Nie chcę też wydać więcej niż 3-4 stówki. Ma ktoś może jakieś doświadczenie z tym. Co powiecie o n/w:
VIOFO A119-G GPS 2K KONDENSATOR
BLAUPUNKT BP 3.0 GPS DVR
NAVITEL R600 DVR
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Nie chcę też wydać więcej niż 3-4 stówki. Ma ktoś może jakieś doświadczenie z tym. Co powiecie o n/w:
VIOFO A119-G GPS 2K KONDENSATOR
BLAUPUNKT BP 3.0 GPS DVR
NAVITEL R600 DVR
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI AWD Style
- Kolor:
Tylko z kondensatorem, bo bateria latem się usmaży. Pytanie czego potrzebujesz, czy najlepszej jakości obrazu, czy dyskretnej obudowy, czy trybu parkingowego, czy ekranu, czy wifi. Ja do swojego Tucsona kupiłem Goluk 3 za $100 i działa. Poczytaj forum autowrzuta.pl, to ci się trochę rozjaśni.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
- Kolor: Stargazing Blue
ja sie czaje na viofo bo na dobre opinie i filmy w necie sa dobrej jakosci
2016 Hyundai Tucson
SILNIK: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
KOLOR: Stargazing Blue
WERSJA : Style / dach panoramiczny / el. klapa / felgi 19''
Wszystko wskazuje, że padnie raczej na Viofo (dzięki Paweł i Tucson za podpowiedzi, również o autowrzucie). Nie wiem tylko jeszcze który model. Okazuje się, że jest ich kilka. Wersja Viofo a119, następnie wersja z GPS czyli Viofo a 119G, oraz najnowsza z nowym przetwornikiem obrazu Sony IMX291-Starvis - Viofo a119sG (która świetnie obrazuje obraz w nocy). Różnica cenowa w tych 3 wersjach kształtuje się w okolicach 439,00 - 599,00 (allegro). Pytanie dla znawców tematu którzy posiadają kamerki, czy GPS jest w ogóle potrzebny ? 6 stówek...to już trochę sporo.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
- Kolor: Stargazing Blue
moim zdaniem gps to calkowicie zbedny gadzet.
co do nowej optyki to ciezko powiedziec. pewnie jest lepsza. chociaz moim zdaniem stara jest wystarczajaca.
co do nowej optyki to ciezko powiedziec. pewnie jest lepsza. chociaz moim zdaniem stara jest wystarczajaca.
2016 Hyundai Tucson
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI AWD Style
- Kolor:
GPS w Viofo 119 ma sens też dlatego, że kabel podłączasz do sensora, a nie do kamery - łatwiej wtedy ukryć ten kabel i łatwiej wypiąć kamerę. Wadą tych modeli jest brak możliwości przekręcenia i filmowania w bok lub do środka kabiny. Jeśli Ci na tym zależy, to wchodzi nowa Viofo G1W-S za 299 zł, tylko nie wiem czy są już testy.
Ja chcę nabyć to: https://www.morele.net/kamera-samochodo ... 60-977481/
W jednym z ostatnich numerów motoryzacyjnego czasopisma ta kamerka zajęła drugie miejsce na bodajże 12 urządzeń jakie testowano.
Bardzo dobra jakość w dzień i w nocy mnie przekonują i połączenie wi-fi z telefonem do podglądu obrazu. Teraz pozostanie montaż. O dziwo bo Keller Gliwice podał mi raz ok. 1h pracy i koszt między 150-200zł netto, a dziś inny pracownik twierdził że to 4h montażu bo kable trzeba chować i koszt będzie ok. 800zł netto! Za schowanie kabelka i wpięcie do zasilania! Łoszaleli czy co:p
Tym sposobem pewnie zajmę się tym sam lub zlecę niezależnemu elektrykowi bo w ostatnim aucie za tego typu usługę zapłaciłem 70zł brutto. Szkoda, że tak daleko mam do Ciebie Tucson bo czytając jeden z Twoich postów na temat zalecanych części do montaży wnioskuję, że jesteś w tym mocno obeznany i dla Ciebie to chwilą roboty, a do tego pewność że będzie śmigać jak należy. Szkoda:(
W jednym z ostatnich numerów motoryzacyjnego czasopisma ta kamerka zajęła drugie miejsce na bodajże 12 urządzeń jakie testowano.
Bardzo dobra jakość w dzień i w nocy mnie przekonują i połączenie wi-fi z telefonem do podglądu obrazu. Teraz pozostanie montaż. O dziwo bo Keller Gliwice podał mi raz ok. 1h pracy i koszt między 150-200zł netto, a dziś inny pracownik twierdził że to 4h montażu bo kable trzeba chować i koszt będzie ok. 800zł netto! Za schowanie kabelka i wpięcie do zasilania! Łoszaleli czy co:p
Tym sposobem pewnie zajmę się tym sam lub zlecę niezależnemu elektrykowi bo w ostatnim aucie za tego typu usługę zapłaciłem 70zł brutto. Szkoda, że tak daleko mam do Ciebie Tucson bo czytając jeden z Twoich postów na temat zalecanych części do montaży wnioskuję, że jesteś w tym mocno obeznany i dla Ciebie to chwilą roboty, a do tego pewność że będzie śmigać jak należy. Szkoda:(
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Ja używam obecnie MIO 568 ale do Tusków kupiłem MIO 792 link tutaj==> https://www.x-kom.pl/p/369337-wideoreje ... wi-fi.html
Bardzo fajna opcja w połączeniu z oprogramowaniem na PC.
Dealer u którego zamówiłem wyprowadzenie zasilania kasuje mnie za tą usługę 100,00 /szt.
Bardzo fajna opcja w połączeniu z oprogramowaniem na PC.
Dealer u którego zamówiłem wyprowadzenie zasilania kasuje mnie za tą usługę 100,00 /szt.
I to jest uczciwa cena bo dla serwisu to chwila pracy. Skąd Keller mi tyle wyliczył nie mam pojęcia.
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk