Rejestrator samochodowy - jaki kupić?
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar White
Re: Rejestrator samochodowy
Po ściągnięciu uszczelki przy słupku A robi się dostęp do pustej przestrzeni pod tapicerką, tam upchalem kabel. Całego słupka bałem się demontować.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1,6TGDI 230KM, platinuim, sun
- Napęd 4x4: Nie
- Kolor: Silky bronze
Pszczola26
A jak przeciągałeś przewód po słupku A ? Ściągałeś tapicerkę?wąski pisze:Kamerka zamontowana, jakość nagrań, hmm... za 150 zł nie będę narzekać
Jeśli chodzi o pociągnięcie zasilania to użyłem oryginalnego przewodu z zestawu. Wyszedłem z gniazda zapalniczki, przewód schowałem w tej "szparze" w tunelu środkowym, następnie pod schowkiem pasażera (też jest tam taka szpara pod drzwiczkami), dalej pod tapicerką słupka A i dalej już w podsufitce. Kabla nie widać wcale (oprócz wyjścia z zapalniczki), czas pracy 10 minut
- wąski
- Twórca
pszczoła przeczytaj post wyżej
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1,6TGDI 230KM, platinuim, sun
- Kolor: Silky bronze
Pszczola26
Wiem już doczytałem "brawo ja"
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
- Kolor: Stargazing Blue
wąski pisze:Kamerka zamontowana, jakość nagrań, hmm... za 150 zł nie będę narzekać
Jeśli chodzi o pociągnięcie zasilania to użyłem oryginalnego przewodu z zestawu. Wyszedłem z gniazda zapalniczki, przewód schowałem w tej "szparze" w tunelu środkowym, następnie pod schowkiem pasażera (też jest tam taka szpara pod drzwiczkami), dalej pod tapicerką słupka A i dalej już w podsufitce. Kabla nie widać wcale (oprócz wyjścia z zapalniczki), czas pracy 10 minut
wrzucilbys jakies foty?
szczegolnie "szpary w tunelu srodkowym" i drogi przewodu pomiedzy schowkiem a slupkiem A
2016 Hyundai Tucson
SILNIK: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
KOLOR: Stargazing Blue
WERSJA : Style / dach panoramiczny / el. klapa / felgi 19''
SILNIK: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
KOLOR: Stargazing Blue
WERSJA : Style / dach panoramiczny / el. klapa / felgi 19''
- wąski
- Twórca
Hej oto i zdjęcia:
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6tgdi
- Kolor: Biały
Kupiłem taka samą kamerkę i mam następujący problem:
w momencie przekręcenia kluczyka do pozycji 1 kamerka włącza się i zaczyna nagrywać ale w kiedy przekręcam kluczyk do uruchomienia silnika następuje chwilowy brak zasilania (wyłącza się także radio) po chwili kamerka także się wyłącza.
Widać że zasilanie jest -świeci czerwona dioda ale kamera jest w wyłączona i trzeba ja włączyć przyciskiem nie startuje automatycznie.
Jak to wygląda u Ciebie
w momencie przekręcenia kluczyka do pozycji 1 kamerka włącza się i zaczyna nagrywać ale w kiedy przekręcam kluczyk do uruchomienia silnika następuje chwilowy brak zasilania (wyłącza się także radio) po chwili kamerka także się wyłącza.
Widać że zasilanie jest -świeci czerwona dioda ale kamera jest w wyłączona i trzeba ja włączyć przyciskiem nie startuje automatycznie.
Jak to wygląda u Ciebie
- wąski
- Twórca
U mnie nie ma tego problemu. Może coś w ustawieniach?
A nie jest tu problem w różnicy rozwiązania zapłonu? Wąski, masz przycisk nie zwykłą stacyjkę, naciskasz i startuje, może tu tkwi problem? U Chmielkoz.a najpierw napięcie dla sterowania, następnie zanik i rozruch.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Znajdź zasilanie które występuje tylko po odpaleniu silnika. To może być kłopotliwe bo zazwyczaj bezpieczniki od jakiegoś oświetlenia mają za mały amperaż aby coś dodatkowo pod nie podpiąć.
Najlepiej i najbezpieczniej jest zastosować przekaźnik ASE 7NRP - ustawiasz go na 13V i zewrze styki przepuszczając zasilanie na kamerę. U mnie działa to perfekcyjnie. Potrzebne będą jeszcze złączki, 4 konektory 6,3 mm albo typowa podstawka przekaźnika (np. PD-561 dostępna w każdym sklepie elektronicznym). Podłączysz 4 kabelki: plus, minus, sterowanie, wyjście - trochę zabawy z lutownicą i będzie śmigać tak jak chcesz. To na prawdę proste.
Najlepiej i najbezpieczniej jest zastosować przekaźnik ASE 7NRP - ustawiasz go na 13V i zewrze styki przepuszczając zasilanie na kamerę. U mnie działa to perfekcyjnie. Potrzebne będą jeszcze złączki, 4 konektory 6,3 mm albo typowa podstawka przekaźnika (np. PD-561 dostępna w każdym sklepie elektronicznym). Podłączysz 4 kabelki: plus, minus, sterowanie, wyjście - trochę zabawy z lutownicą i będzie śmigać tak jak chcesz. To na prawdę proste.