barber pisze: ↑13 lut 2018, 10:17Szanowna Koleżanko ceny z kosmosu na Tucsona są w tej chwili na rocznik 2018 a w roku 2017 ceny były dużo niższe co przełożyło się na bardzo dobrą sprzedaż tego modelu. Z drugiej strony nie popadajmy w samozachwyt nad Tucsonem bo patrząc na statystyki sprzedaży np. taka Dacia Duster, która jest po prostu szkaradna o wykonaniu i jakości nie wspominając wciąga Hyundaia lewą dziurką od nosa w ilości sprzedanych aut.
https://www.samar.pl/__/3/3.a/96999/TOP ... ocale=pl_P
Koncern Hyundaia doskonale zdaje sobie sprawę, że dobrze skalkulowana cena na Ldany model to połowa sukcesu.
Przekonali się o tym boleśnie windując ceny na nowego i30, który przed upustami na koniec roku 2017 nie sprzedawał się wcale
Z modelem Kona jest jeszcze gorsza sytuacja i wszyscy zgodnie przyznają, że ten model to totalny niewypał
Chyba nie za bardzo zrozumiałeś sformułowanie, że Hyundai nie sprzedaje się ceną.
Porównanie Hyundaia i Dacii to chyba żart. Już widzę jak to 9542 klientów obejrzało Dustera i stwierdziło, że pod kątem jakości wykonania, prowadzenia, wyciszenia, bezawaryjności itd przebija inne marki. Tak się składa, ze Dacia to jedna z nielicznych marek, która sprzedaje się głównie ceną (a raczej stosunkiem nowe auto - cena).
Nigdy nie wpadałam w zachwyt nad Tucsonem, bo prywatnie uważam, że jest w nim sporo rzeczy w poprawy. Wizualnie, owszem, plasuję go na pierwszym miejscu w segmencie.
W 2016 roku też nie było na początku rabatów dla klientów indywidualnych, potem wprowadzono rabaty na wybrane wersje silnikowe (nie dla 1,6 GDi) i jakoś się to auto sprzedawało... Aktualnie też sprzedaż nie stanęła. A co do tego, czy Twój kolega ma rację czy nie - nie mnie oceniać. Wiem, że żaden handlowiec nie wie nic z takim wyprzedzeniem. Może wprowadzą upusty, a może nie. Tym nie mniej - prorokom podziękujemy.