Tucson TL
Jaki olej? Wymiana oleju i koszty pierwszego serwisu
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD STYLE
- Kolor: Silver
Re: Pierwszy serwis Tucsona - wymiana oleju - koszty
No ale nie miales np. Tak ze oni Ci mowili ze warto by zrobic to czy tamto? Hmm czyli kupowac swoj olej ze duzo taniej wyjdzie?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Dużo taniej. No pewnie że mówią że warto by było - ale tak jak kolega kik napisał - musisz na dodatkowe usługi czy wymianę części wyrazić zgodę. Mnie nawet o takie pierdoły pytali jak to czy wymienić gaśnicę na inną z aktualną homologacją.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD STYLE
- Kolor: Silver
No ok dzieki za pomoc.
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
- Kolor: Micron Grey
Dziś umówiłem się na pierwszy przegląd 1.6 T-GDI po roku. Obdzwoniłem wszystkie serwisy w Krakowie i najtaniej od domu wyszło mi w Keller Gliwice wszystkie materiały serwisu - przegląd 480 zł + przegląd lakieru 60 zł. Co sądzicie o takiej cenie.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDi Style fl 2WD+ Krell
- Kolor: Moon Rock
Przegląd wraz z materiałem? Bo za taka cenę to chyba tylko setka wody destylowanej do układu chłodzenia.
3miasto i okolice najtaniej 1100zł
Chyba że tylko i wyłącznie wymiana oleju.
3miasto i okolice najtaniej 1100zł
Chyba że tylko i wyłącznie wymiana oleju.
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
Pierwszy przegląd oleje, filtry i chyba tyle. Nie wiem co podlega w pierwszym przeglądzie po roku lub 15 tyś.km w 1.6 T-GDi.
-
- Weteran
Normalny serwis z tego co wiem to po 24 miesiącach lub 30kkm. Po roku lub 15kkm tylko olej i filtr oleju w 1.6T-GDI.
Moja rada (zrobisz jak będziesz chciał). Kup olej, daj go w serwisie do wymiany, niech serwis da filtr i zapłacisz połowę tego. pamiętaj jak masz już GPFa to olej C2/C3
Moja rada (zrobisz jak będziesz chciał). Kup olej, daj go w serwisie do wymiany, niech serwis da filtr i zapłacisz połowę tego. pamiętaj jak masz już GPFa to olej C2/C3
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 CRDi 7DCT 2WD Premium
Popieram - do serwisu zdecydowanie z własnym olejem.XSLX pisze: ↑22 paź 2020, 18:46Normalny serwis z tego co wiem to po 24 miesiącach lub 30kkm. Po roku lub 15kkm tylko olej i filtr oleju w 1.6T-GDI.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Ja sądzę że z własnymi gratami jak przyjedziecie to zapłacicie tyle samo plus cena waszych gratów i wyjdzie drożej na koniec .
Kolego to jest świetna cena ja w Zabrzu robię przeglądy bo tam kupiłem i mam trochę lepsza cenę bo do książki serwisowej przy zakupie wpisali mi 15 % dodatkowego rabatu za to że u nich będę robił ale w Gliwicach mają też zawsze dobrą cenę .
Kolego to jest świetna cena ja w Zabrzu robię przeglądy bo tam kupiłem i mam trochę lepsza cenę bo do książki serwisowej przy zakupie wpisali mi 15 % dodatkowego rabatu za to że u nich będę robił ale w Gliwicach mają też zawsze dobrą cenę .
-
- Weteran
Ciekawe. Jak wymieniłem w serwisie na 15kkm z własnym olejem to zapłaciłem 169zl ( filtr serwis)+ mój olej 110zl