Tucson TL
Opony Zimowe/Letnie
Re: Opony Zimowe/Letnie
Mam fabryczne felgi z czujnikami. W serwisie (w mojej ocenie wiarygodnym na rynku od lat) nie potrafiono wskazać przyczyny spadku ciśnienia. Jak pisałem próba wodna nic nie dała. Może mieć rację kolega mexxmen, że dociążenie koła samochodem może spowodować dopiero uaktywnienie się miejsca gdzie ucieka powietrze.
Poczekam do wymiany opon na letnie i wtedy będzie jasność jeśli dalej będzie problem to wina leży w zaworze powietrza jeśli nie to w osadzeniu opony na feldze lub samej oponie.
- Winter
- Świeżak
- Twój samochód: Genesis
- Kolor: Czarny
http://wulkanista.pl/cisnienie-w-oponach/kik pisze: ↑26 lut 2018, 17:30Może ktoś mi pomoże. Po wymianie opon na zimowe zauważyłem, że w jednym z kół z szybkością 0,1 bar na tydzień-10 dni spada ciśnienie. Dziś byłem w serwisie oponiarskim koło zdemontowani i poddano próbie "wody" ze skutkiem negatywnym nie wykryto przeciwków. Co może być przyczyną powolnego spadku ciśnienia w oponie?
Trzeba tylko znaleźć akapit przyczyny spadku ciśnienia w oponach.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: moon rock
koledzy jakie standardowo Hyundai dokładał koła zimowe do Tucsona? Chodzi mi o 17cali
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Ja z salonu wyjechałem na Hankook Winter Icept Evo2, ale to było w lutym 2016 r.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Świeżak
- Kolor: moon rock
dzięki za odpowiedź
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
U mnie Kumho WinterCraft do wersji Style.
Klasa średnia wg Oponeo...
Klasa średnia wg Oponeo...
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Ja z salonu wyjechałem na Continentalach letnich. Zakup to druga połowa 2016 roku.
- dywan wawa
- Twórca
- Kolor: White
Zimy mamy coraz łagodniejsze. W I kwartale 2018r. opony całoroczne cieszyły się o 18% większym wzięciem jak w 2017r.
Niektórzy piszą o przebiegach rządu 10.000km rocznie. Opona całoroczna to dobry pomysł.
Niektórzy piszą o przebiegach rządu 10.000km rocznie. Opona całoroczna to dobry pomysł.