Tucson TL
Opony Zimowe/Letnie
Re: Opony Zimowe/Letnie
Nie prawda. Poczytaj wczesniejsze posty. Zmienialem opony i nic nie trzeba kalibrowac. Stare gierki tylko po to aby dac im zarobić.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Ja opony wymienialem w Norauto Komorniki, gdzie tez kupiłem zimowki.Pit pisze:Dzięki za odpowiedzi. Pojawić sie tam muszę... po samochód. Ale wymienię poza serwisem. Tak napomnę że chciał mnie skroić 220 zł. Może ktoś z Poznania cos poleci w pobliżu ASO w Baranowie?
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Krasnobrodzka.
- Winter
- Świeżak
- Twój samochód: Genesis
- Kolor: Czarny
U nas wymiana na stalówkach w zależności od pogody i ruchu od 50-70zł w wyważeniem. A mi ostatnio kolega z wulkanizacji zaproponował że bedzie mi wymieniał za friko jak tylko mu zabiorę 500 starych opon z placu. Memory fajf, telefon do utylizacji, przyjechali i zabrali wszystko.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
100 zł dla rozmiaru 17" kosztuje u wulkanizatora / przekładka i wyważenie /Winter pisze: ↑23 lut 2018, 10:51U nas wymiana na stalówkach w zależności od pogody i ruchu od 50-70zł w wyważeniem. A mi ostatnio kolega z wulkanizacji zaproponował że bedzie mi wymieniał za friko jak tylko mu zabiorę 500 starych opon z placu. Memory fajf, telefon do utylizacji, przyjechali i zabrali wszystko.
W ASO zdzierają +50% tej kwoty.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Polar White
Tak jak napisałem ze mnie chciał zedrzeć 220 zł. Ale nonsesów ciąg dalszy... Upatrzyłem sobie opony w Norauto i wczoraj patrzę a one droższe o około 200zł na komplecie. Piszę na infolinię że wszyscy wyprzedają zimówki a oni ceny podnoszą. I co , Pan mi grzecznie odpisuje że reagują na warunki a tu przecież mrozy idą. Hehe i w ten sposób opony z alledrogo jadą już kurierem a wymienię u normalnego wulkanizatora za 100 zł. Cóż czasem pazerność nie popłaca...
@Pit - sprawdź ceny opon w sklepie internetowym Norauto. Tam wybierasz opony które Ciebie interesują, które zresztą (najczęściej) sąw cenie dużo niższej niż w sklepie stacjonarnym, następnie wybierasz punkt odbioru tzn. z którego sklepu Norauto opony odbierzesz (lub wysyłka) i czy mają być z montażem czy nie (często na montaż są ceny promocyjne -50% od tych w sklepie). Ja w taki sposób kupowałem opony zimowe z montażem i zapłaciłem dużo mniej niż gdybym kupował je w sklepie stacjonarnym, mimo, że tak naprawdę kliknąłem zakup w Internecie a i tak pojechałem do "mojego" Norauto.Pit pisze:Tak jak napisałem ze mnie chciał zedrzeć 220 zł. Ale nonsesów ciąg dalszy... Upatrzyłem sobie opony w Norauto i wczoraj patrzę a one droższe o około 200zł na komplecie. Piszę na infolinię że wszyscy wyprzedają zimówki a oni ceny podnoszą. I co , Pan mi grzecznie odpisuje że reagują na warunki a tu przecież mrozy idą. Hehe i w ten sposób opony z alledrogo jadą już kurierem a wymienię u normalnego wulkanizatora za 100 zł. Cóż czasem pazerność nie popłaca...
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Polar White
Julek tak właśnie robiłem, szukałem na stronie sklepu.