Tucson TL
Opony wielosezonowe
-
- Świeżak
- Twój samochód: i30 1.4 T-GDi Style
- Kolor: Phantom Black
Re: Opony wielosezonowe
Ja co prawda nie mam Tucsona, tylko i30, ale jeżdzę na wielosezonówkach klasy premium i sobie chwalę.
-
- Świeżak
Michelin Crossclimate+ 225/45 r17
Wrażenia bardzo pozytywne. Nie jestem kierowcą rajdowym, ale są ciche, bardzo dobrze trzymają na śniegu i poprawnie na lodzie. Aquaplaning też dobrze.
Przy obecnych zmianach pogodowych w Polsce nie wyobrażam sobie zmian z letnich na zimowe i vice versa. W starym samochodzie miałem Crossclimate (bez +) i po dwóch latach użytkowania nie zauważyłem większych wad. Jedyne czego się lekko obawiam to szybkość zużycia, ale w wersji "+" podobno poprawili i wolniej się opony zużywają.
Wrażenia bardzo pozytywne. Nie jestem kierowcą rajdowym, ale są ciche, bardzo dobrze trzymają na śniegu i poprawnie na lodzie. Aquaplaning też dobrze.
Przy obecnych zmianach pogodowych w Polsce nie wyobrażam sobie zmian z letnich na zimowe i vice versa. W starym samochodzie miałem Crossclimate (bez +) i po dwóch latach użytkowania nie zauważyłem większych wad. Jedyne czego się lekko obawiam to szybkość zużycia, ale w wersji "+" podobno poprawili i wolniej się opony zużywają.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
A jak zachowują się w lecie, na mokrej i suchej nawierzchni? Głownie chodzi mi o drogę hamowania.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Świeżak
W mojej ocenie zachowują się podobnie do dobrej klasy opon letnich na suchej i mokrej powierzchni.
Kiedyś czytałem dokładne porównania (testy) długości drogi hamowania i wyniki były zadowalające. Wiadomo, że typowa opona letnia klasy premium ma nieco lepsze wyniki, ale jak dla mnie komfort i uniwersalność opony jest ważniejsza.
Kiedyś czytałem dokładne porównania (testy) długości drogi hamowania i wyniki były zadowalające. Wiadomo, że typowa opona letnia klasy premium ma nieco lepsze wyniki, ale jak dla mnie komfort i uniwersalność opony jest ważniejsza.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.7 141KM Style
- Kolor: MICRON GREY
witam. Chcę kupić w najbliższym czasie jakieś opony wielosezonowe do moich 19 calowych felg i wybór w internecie jest stosunkowo mały. Znalazłem Goodyear'a i Pirelli. Czy możecie mi powiedzieć czy te opony będą dobre dla felg 19''? GOODYEAR EAGLE LS2 245/45 R19 102V a może ktoś takie użytkuje i może pochwalić się wrażeniami?
3 osoby które używają wielosezonówek wskazało na jedną wadę, przy wyższych temperaturach opony stają się poprostu głośne, trudno mi teraz markę i typ opon, ale nie mają oni opon premium, ale też nie najtańsze.
Jeden z kolegów , jechał w tamtym roku na Sardynie. W jego odczuciu było bardzo głośno , opony były nowe, miały około 3 tyś km w dniu wyjazdu .