Ale to nie zimówki, tylko wielosezonowe, a ktoś pytał o ten model, to podpowiadam.
Tucson TL
Opony wielosezonowe
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Opony wielosezonowe
Zimówki nie dają rady, na pewno wielosezonówki nie są lepsze od zimówek tej samej firmy
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 CDRi Style
- Kolor: Micron Grey
Potwierdzam, zimówki Hankooka to najgorsze opony zimowe jakie miałem kiedykolwiek... Do tej pory zwalałem to trochę na masę samochodu, ale czytając inne komentarze może jednak wina jest w samych oponach... Dużo jeżdżę w górach i mam dramat. Ostatnio nie wyjechałem na Żar (dla ludzi z południa powinno to coś mówić). Natychmiast zaopatrzyłem się w łańcuchy...
Jeśli ktoś wyjeżdża poza miasto to nie wyobrażam sobie jazdy na wielosezonówkach. Na szczęście każdy decyduje o swoim losie (choć czasami nie tylko o swoim) i wie co dla niego jest najlepsze... Prosiłbym jednak tylko użytkowników takich wielosezonówek, aby jednak nie pchali się na nich w mocno zaśnieżone drogi, powodując zagrożenie dla pozostałych uczestników ruchu lub co najmniej go mocno blokować...
Jeśli ktoś wyjeżdża poza miasto to nie wyobrażam sobie jazdy na wielosezonówkach. Na szczęście każdy decyduje o swoim losie (choć czasami nie tylko o swoim) i wie co dla niego jest najlepsze... Prosiłbym jednak tylko użytkowników takich wielosezonówek, aby jednak nie pchali się na nich w mocno zaśnieżone drogi, powodując zagrożenie dla pozostałych uczestników ruchu lub co najmniej go mocno blokować...
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Goodyear Ultragip G1 robią robotę, Hankooki przy nich to zabawki niebezpieczne w użytkowaniu.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Style 2WD 2018
- Kolor: White Sand
Potwierdzam, w poprzednich sezonach jeździłem na zimówkach Nokianach, ale Goodyear UG Performance SUV G1 sa od nich zdecydowanie lepsze. Nie wyobrażam sobie dla pozornej oszczędności jeździć na wielosezonowych.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Miałem przez 6 sezonów zimowe opony Nexen Winguard SUV Wypady w góry itd. Bardzo dobry produkt.
Jeśli ktoś jeździ po mieście w zimie, nie robi wypadów w góry wystarczą dobre wielosezonówki. Takie moje zdanie.
Jeśli ktoś jeździ po mieście w zimie, nie robi wypadów w góry wystarczą dobre wielosezonówki. Takie moje zdanie.