Tucson TL
Oferta dla grup zawodowych
Re: Oferta dla grup zawodowych
Nie wiem po co te kopalnie w ogóle na siłę ciągną i dopłacają. O pardon, my doplacamy z podatków. Nie rentowne to pozamykać. Lekarzom dałbym kasy fiskalne, tak jak stało się to w taksówkach, księża mogliby byc wynagradzani jak w Niemczech według siatki płac obowiązującej w sektorze publicznym, przewidzianej dla urzędników, sędziów i żołnierzy, zdefiniowanej w Bundesbesoldungsgesetz itd...
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Dlatego zwykły przedsiębiorca lub taksówkarz musi dopłacać do tej grupy z reguły nierobów społecznych.
Kobitka umęczona życiem 63 lata wstaje rano do pracy póki świt, w mieszkaniu obok emerytowany zdrowy, młody mundurowy w wieku 50 lat wstaje o 9 i pije sobie z rana piwko...
Kto na kogo zasuwa?
Kobitka umęczona życiem 63 lata wstaje rano do pracy póki świt, w mieszkaniu obok emerytowany zdrowy, młody mundurowy w wieku 50 lat wstaje o 9 i pije sobie z rana piwko...
Kto na kogo zasuwa?
Ostatnio zmieniony 05 lut 2018, 14:22 przez Speedor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Zgadzam się w 100%. Wyobrażacie sobie sytuację, że właściciel dużej firmy nie zamyka jej i dopłaca do interesu tylko dlatego żeby pracownicy nie zostali zwolnieni? W rzeczywistości wszyscy idą na bruk i to jest normalna kolej rzeczy. A tu protesty i cuda wianki...
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
@losiek
Od tego roku górnicy też mają rabaty.
@krisman
wspominałam już wcześniej - x % to rabat dla grup zawodowych, cała reszta (czy zostanie ona podana procentowo czy złotówkowo) to marża dilera, którą diler może, ale nie musi Ci dać w formie dodatkowego upustu, jeśli 1. bardzo chce sprzedać, 2. nie chce zarobić (hahahahah, tak mi się napisało).
Wiadomo, że chodzi o 1.
Od tego roku górnicy też mają rabaty.
@krisman
wspominałam już wcześniej - x % to rabat dla grup zawodowych, cała reszta (czy zostanie ona podana procentowo czy złotówkowo) to marża dilera, którą diler może, ale nie musi Ci dać w formie dodatkowego upustu, jeśli 1. bardzo chce sprzedać, 2. nie chce zarobić (hahahahah, tak mi się napisało).
Wiadomo, że chodzi o 1.
@losiek. Jest jeszcze coś takiego, jak długofalowy efekt społeczny i socjalny. Wyobraź sobie, że w tych gęsto zaludnionych obszarach nagle górnicy tracą pracę i co się dzieje? Padają kolejno inne gałęzie przemysłu i handlu, ludzie idą na socjale, chorobowe, inni szukają "łatwego" zarobku by przeżyć. Ich rodziny ubożeją i zaczyna się patologia. Nie wszystko jest zero jedynkowe w życiu.
Idąc tym krokiem, wszelkie przemiany na początku lat 90 nie miały by miejsca. Wtedy zwalniano ogromne ilości ludzi pracujacych w nierentownych fabrykach. Nie ma zmiłuj. Każdy musi sobie sam radzić.
Ale zbaczamy z tematu.
Ale zbaczamy z tematu.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI GO! 2018
- Kolor: Champion blue
Speedor:Jednego nie mogę zrozumieć. Po co dawać mundurówce rabaty skoro oni mają całe życie zniżki / wczesne emerytury, niskie składki, /
My musimy ze składek ZUS utrzymywać tą bandę "nierobów" albo KRUSowców....
Teraz to kolego pojechałeś. Poczytaj sobie o grupach zawodowych/mundurowych i zastanów się nad swoją wypowiedzią. Czy dla ciebie mundurowi to tylko policja i wojsko, którzy maja wg ciebie całe życie zniżki i wczesne emerytury? Wytęż swoje komórki i przeanalizuj ile jest jeszcze mundurów, które zapierdzielają do 65 lat na marne emerytury na równi z innymi bez żadnych zniżek i niskich składek. A ty biedaku musisz tę bandę nierobów utrzymywać ze swoich składek. Nieładnie.
Oj skończcie już te debaty, bo zaraz się awantura rozpęta 
Rabaty są, wpływu na to nie mamy, czy jest to wg kogoś sprawiedliwe czy nie, to już inna kwestia

Rabaty są, wpływu na to nie mamy, czy jest to wg kogoś sprawiedliwe czy nie, to już inna kwestia

- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Każdy mógł pójść w mundur i spijać ten miód.
Jeśli ktoś nie wybrał tej drogi, to niech nie zazdrości
Jeśli ktoś nie wybrał tej drogi, to niech nie zazdrości

Że tak powiem, głos rozsądku
Punkt widzenia zawsze zależy od wysokości siedzenia