Tucson TL
Oferta dla grup zawodowych
Re: Oferta dla grup zawodowych
Ja posiadalem "oferty emailowe" z podanymi cenami. Ale uszanowałem to, że były kierowane do mnie. Przy negocjacjach nie posługiwałem się nimi, nie pokazywałem ani nie wysyłałem gdzie popadnie. Używałem jedynie argumentów słownych. Otrzymałem najlepszą ofertę w salonie oddalonym od mojego miejsca zamieszkania o kilkaset kilometrów. Na koniec pojechałem z powrotem do salonu macierzystego który dawał mi wcześniej cenę najwyższą. Przedstawiłem słownie, ze ktoś mi daje tyle a tyle i po konsultacji z kierownikiem sprzedawca się zgodził. Nic nie więcej nie udawadniałem.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
- MisiuRider
- Nowicjusz
- Twój samochód: brak
- Kolor: może white sand
A ja mam takie pytanie. Czy wszystkie znizki oferowane przez Hyundaia łączą się ze sobą? Np. Jak pod koniec roku będzie promocja 9,500pln na rocznik 2018 i powiedzmy po takiej promocji cena auta będzie wynosić np. 84k to czy od tej ceny można jeszcze uzyskać rabat dla grupy zawodowej 9%. Chyba za piękne to by było .... 

-
- Twórca
- Twój samochód: yyy
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: yyy
Może tak być, że oprócz upustu na rocznik dostaniesz jeszcze upust choć po części na grupę zawodową.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: szary
Brałem na grupę zawodową odbiór lipiec 2017, 15% rabatu ale nie spieszyłem się kupowałem pół roku, negocjowałem z trzema salonami.
Upusty nie łączą się. Promocja wyprzedażowa dla klientów indywidualnych nie łączy się z rabatami dla grup zawodowych, które podczas wyprzedaż zostają po prostu podniesione względem %, który obowiązywał w ciągu roku.
Jeśli dostaniesz coś więcej, to tylko z marży pracownika i salonu.
Jeśli dostaniesz coś więcej, to tylko z marży pracownika i salonu.
"Jeśli dostaniesz coś więcej, to tylko z marży pracownika i salonu". Czyli pracownik- osoba z którą negocjuję cenę samochodu nie jest etatowym pracownikiem salonu?
Na aucie jest jakaś marża, której niewielka, zazwyczaj procentowa, część jest w większości salonów zarobkiem handlowca, a reszta - zarobkiem salonu. Zatem oddając część lub całość tego zarobku, handlowiec pozbywa się kasy również ze swojej kieszeni. To miałam na myśli.
Poza tym w niektórych salonach handlowcy nie są na etacie, ale na własnej działalności. Tym nie mniej nawet w takim przypadku wynagradzanie pracownika odbywa się na takiej samej zasadzie.
Poza tym w niektórych salonach handlowcy nie są na etacie, ale na własnej działalności. Tym nie mniej nawet w takim przypadku wynagradzanie pracownika odbywa się na takiej samej zasadzie.
To zapewne w celu motywacji do działania, powszechnie praktykowane w większości tego typu firm.
W wielu firmach handlowcy zakładają swego rodzaju wewnętrzne "spółdzielnie" wspierając się nawzajem, w innych walka jest na "noże".
W wielu firmach handlowcy zakładają swego rodzaju wewnętrzne "spółdzielnie" wspierając się nawzajem, w innych walka jest na "noże".
Dla mnie sposób zatrudnienia handlowców na własnej działalności jest nie uczciwy zarówno względem samych handlowców jak i kupujących.