Niebezpeczne sytuacje na drodze oraz co mnie wkurza
Re: Niebezpeczne sytuacje na drodze oraz co mnie wkurza
Ps. Może dlatego tak się dzieje, że męska płeć na światłach wg. moich obserwacji przeważnie wyciąga z nosa baboki , a kobiety malują usta
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Apropo świateł tylnych irytująca jest sytuacja w warunkach jazdy nocnej (szczególnie w miejscach bez oświetlenia ulicznego) kiedy kierujący stojąc w korkach po kilka minut trzymają permanentnie nogę na hamulcu co skutkuje włączonymi i oślepiającymi światłami STOP, a przecież wystarczy użyć hamulca ręcznego.
Mnie wkurza trąbienie bez powodu- znam przepisy-i nic mnie tak nie doprowadza do szału jak strąbienie mnie bo się zatrzymałam na zielonej strzałcejedź ofiaro przecież zielona siè pali, a kobita za kierownicą , to wszystko wyjaśnia, one nie potrafią żeby spuścić pary po takim tekście to „wiązanki” takie w aucie lecą że uszy więdną-ale pomaga
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To chyba ja do nich należę bo hamulec ręczny uzywam jedynie przy pakowaniu albo ruszaniu z górki.kik pisze:Apropo świateł tylnych irytująca jest sytuacja (...)
Mnie jednak światła stop aż tak nie przeszkadzają. Bardziej przeciwmgielne o których było już napisane. Te światła dają duuuużo więcej czadu.
A od kiedy samochody z automatyczną skrzynią biegów nie muszą być wyposażone w hamulec ręczny?
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
żeby zaciągnąć ręczny musisz przestawić drążek w pozycję P ,widać nigdy nie miałeś do czynienia z automatem, jak puścisz hamulec nożny w pozycji D to auto zaczyna pełzać/samo rusza , jak kierowca z automatem za każdym razem miałby wrzucac ręczny to wtedy zaczyna się trąbienie tych z tyłu
Ostatnio zmieniony 11 sty 2018, 18:42 przez Fred.X, łącznie zmieniany 1 raz.
Z niebezpiecznych sytuacji miałem spotkanie z gościem jadącym pod prąd na drodze wewnętrznej. Skręcalem w lewo w drogę jednokierunkową i patrzyłem tylko czy z prawej nic nie jedzie, a tuż za zakrętem po lewej ukazał mi się cwaniak który zjechał z drogi głównej na której był korek i chciał sobie skrócić stanie objazdem pod prąd. Oczywiście ostro hamował, a ode mnie zatrzymał się o kilka centymetrów. Ale się wk.... .Ostatecznie zablokowałem gościa i musiał się cofać na drogę główną.
Po co ten moralizatorski tekst "widać nigdy nie miałeś do czynienia z automatem" miałem kolego miałem i nie stanowiło dla mnie problemu machanie dźwignią, którą w manualu i tak musisz używać.
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
To skoro miałeś to nie rozumiem skąd pytanie , i żaden moralizatorski , ja pierdziu ...
po drugie przeanalizuj czynności w skrzyni manualnej przy ruszaniu z ręcznego i przy automacie ...
po drugie przeanalizuj czynności w skrzyni manualnej przy ruszaniu z ręcznego i przy automacie ...