Od tego właśnie jest ten wątek, żeby można było ocenić poziom obsługi, a w tym rzetelności, słowności i zainteresowania naszymi sprawami przez sprzedawców. To nie ma nic wspólnego z trudnościami w fabryce i czasem oczekiwania - do tego jest osobny wątek. Trudności w fabryce, którą poniekąd reprezentuje sprzedawca (choćby na podstawie umowy z HMP) nie zwalnia z kultury i etyki prowadzenia biznesu, wręcz odwrotnie - wymaga to większej uwagi. Każdemu sprzedawcy zdarza się słabszy dzień, ale jak dla mnie nie ma usprawiedliwień dla wielokrotnego zlewania klienta ciepłym sikiem, zwłaszcza kiedy klient - np. @Sytams wykłada dobrze ponad 150 tysięcy na stół. I nie chodzi o to, że za te pieniądze oczekuje całowania po tyłku - wystarczy rzetelna informacja i uczciwość - bo to sporo pieniędzy i chodzi o to, że jeśli sprawy się komplikują to robienie klienta w trąbę naraża go na wymierne straty i to nie tylko czasu, ale również pieniędzy, którymi mógłby dysponować inaczej, gdyby miał na czas pewne informacje. To nawet podpada pod paragraf - doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzania mieniem - Art. 286 § 1. KK.
Mogę to zobrazować swoim przykładem i postępowaniem salonu #Motortest Anna Szadkowska w Warszawie.
Tu tylko powiem, że o tym, że (rzekomo) centrala Hyundaia skasowała z produkcji zamówionego i zaliczkowanego przeze mnie Tucsona dowiedziałem się dzwoniąc, jak co miesiąc (w połowie listopada) po informację co się dzieje z zamówionym samochodem. Gdybym nie zadzwonił to pewnie dowiedziałbym się po świętach, kiedy przypadał jeden z kolejnych terminów, bo nikt nie był uprzejmy poinformować mnie o tym drobiazgu. Inna rzecz, że HMP nie potwierdził wersji salonu więc dodatkowo, ktoś brzydko łże i nie wiadomo o co chodzi - a jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Opiszę całą historię jak tylko ostatecznie się ona zakończy, a spodziewam się, że zakończy się tym, że mi oddadzą kasę albo wyliczą cenę z kosmosu na inny obiecany w zamian samochód.
Oczekiwanie zaostrza apetyt

miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!