Na str. 2 tego watku jest link do video gdzie rosyjskojęzyczni goście wyłączają AHS. To znalazłem wtedy i o tych ruskich magikach pisałem.
Tucson TL
Nabój zawiasu maski
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Ładny XN3
Re: Nabój zawiasu maski
O, szkoda. Myślałem że masz jakiegoś konkretnego w PL. Tamten filmik widziałem. Natomiast nigdzie indziej szukając nawet po zagranicznych forach, nie znalazłem potwierdzenia tego. Dlatego pytałem ciebie.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Biały
Cześć wszystkim. Pytanie może nadmiarowe ale jestem ciekaw. Cała ta aktywna maska wydaje się bardziej szkodzić niż pomagać wg tego co piszecie.
Powiedzcie mi, czy komputer zgłosi błąd w przypadku wypięcia wtyczek tych trzech pirotechnicznych siłowników (przy zawiasach i zamku)?
Powiedzcie mi, czy komputer zgłosi błąd w przypadku wypięcia wtyczek tych trzech pirotechnicznych siłowników (przy zawiasach i zamku)?
-
- Twórca
Powinien. Bez nich nie działa. Te linie powinny być sprawdzane czy nie są otwarte lub albo zwarte do masy. Na zegarach powinien zapalić się błąd całego systemu.
-
- Twórca
A jak to wyłączyć? Jakimś rezystorem? Jestem sceptykiem tego rozwiązania. Kot Ci wyskoczy i masz szkody na X tysięcy...
-
- Twórca
Nie wiem. Trzeba by pomierzyć. Ale jakoś dobrowolnie nie będę podłączał nic (w tym miernika) do do elementu który ma w sobie nabój pirotechniczny
-
- Twórca
No tak wiadomo, multimetr podaje jakieś napięcie złym pomysłem by to było z pirotechniki rezystancje wyciągać
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI 2WD
- Rok produkcji: 2017
- Kolor: Siwy
Panowie mnie również spotkała przykra sytuacja , uderzyłem lekko w psa i maska wystrzeliła w górę, zastanawia mnie jedna rzecz, po co jest nabój pirotechniczny w zamku maski ? w zawiasach to wiem, ale tego nie ? Maska wyskoczyła do góry i teraz nie mogę jej otworzyć ze środka, linka chodzi słychać ją, a zamek nie puszcza maski do góry ? jak mam ją teraz otworzyć ? czy na to jest jakiś patent czy mogło mi wykrzywić zamek podczas uderzenia ?
-
- Twórca
To ma niby wykrywać wysoki lub niski obiekt, ponoć nie zawsze się uruchamia nabój z zamka...
Sam jej nie otwieraj, otwarcie wybitej maski poskutkuje wgnieceniem słupka i pęknięciem szyby czołowej.
PS
Ja nie miałem takiego przypadku, najchętniej bym ten system aktywnej maski jakoś oszukał i wyłączył, jedyne co mnie przed tym powstrzymuje to sytuacja prawna tj. co będzie w przypadku gdyby jakimś nieszczęśliwym zdarzeniem losu człowiek wtargnąłby mi pod auto, system by nie zadziałał, a poszkodowany oskarżyłby o spowodowanie dodatkowych obrażeń, które mogłyby nie wystąpić gdyby ta maska się uniosła... (czyli jakieś regresy i inne g.wna)
Sam jej nie otwieraj, otwarcie wybitej maski poskutkuje wgnieceniem słupka i pęknięciem szyby czołowej.
PS
Ja nie miałem takiego przypadku, najchętniej bym ten system aktywnej maski jakoś oszukał i wyłączył, jedyne co mnie przed tym powstrzymuje to sytuacja prawna tj. co będzie w przypadku gdyby jakimś nieszczęśliwym zdarzeniem losu człowiek wtargnąłby mi pod auto, system by nie zadziałał, a poszkodowany oskarżyłby o spowodowanie dodatkowych obrażeń, które mogłyby nie wystąpić gdyby ta maska się uniosła... (czyli jakieś regresy i inne g.wna)