Mata do bagażnika
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Mata do bagażnika
Zastanawiam się nad kupnem maty do bagażnika:
http://allegro.pl/oryginalna-mata-bagaz ... 49115.html
Tylko nie wiem czy warto kupować oryginalną... Możecie polecić coś tańszego?
http://allegro.pl/oryginalna-mata-bagaz ... 49115.html
Tylko nie wiem czy warto kupować oryginalną... Możecie polecić coś tańszego?
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar White
Re: Mata do bagażnika
Ja mam oryginał i sobie chwale. Warto ja od razu podkleić taśmą antypoślizgową bo ma tendencje do przesuwania się.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Zamienniki mają wyższe korytko. Ta oryginalna ma takie, powiedziałbym... śladowe brzegi - poza oryginalnością nie znajduję więcej plusów w porównaniu z zamiennikami których używam w innych autach.
Nie no ,ma jeszcze miejsca na haki od siatek . Zamienniki nie mają.
Na górnym poziomie oryginał pasuje idealnie
NA dolnym brak rantu od strony klapy , trochę irytuje
Na górnym poziomie oryginał pasuje idealnie
NA dolnym brak rantu od strony klapy , trochę irytuje
Ja dostałem za darmo jakiś zamiennik, taki plastikowo-gumowy (podobny do tego) i muszę powiedzieć, że straszny badziew. Zresztą przy zamawianiu auta zamawiałem ten oryginalny to mi powiedziano, że go dostanę w gratisie. Na szczęście wymieniono mi go na ten oryginalny i muszę powiedzieć, że niebo a ziemia... 
Edit:
Dla mnie brak rantu od strony klapy to zaleta bo niczym nie zahaczam przy wkładaniu. Poza tym mam dokupioną listwę ochronna progu bagażnika i listwę ochronna tylnego zderzaka i ta nieoryginalna mata właśnie tym rantem zasłaniała tę pierwszą listwę.

Edit:
Dla mnie brak rantu od strony klapy to zaleta bo niczym nie zahaczam przy wkładaniu. Poza tym mam dokupioną listwę ochronna progu bagażnika i listwę ochronna tylnego zderzaka i ta nieoryginalna mata właśnie tym rantem zasłaniała tę pierwszą listwę.
No właśnie napisałem że górny poziom ok.bez rantu.Na dolnym by się przydał , jednym słowem jeszcze się taki nie narodził, by wszystkim dogodził 
Fajnie te listwy wyglądają. Brałeś ori czy zamienniki z aledrogo? I jak oceniasz tą na zderzaku na żywo?

Fajnie te listwy wyglądają. Brałeś ori czy zamienniki z aledrogo? I jak oceniasz tą na zderzaku na żywo?
Moim zdaniem ta oryginalna jest bez konkurencji
http://sklep.gezet.pl/userdata/gfx/5d38 ... 08acbe.jpg

http://sklep.gezet.pl/userdata/gfx/5d38 ... 08acbe.jpg
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson TL 1,6 GDI Style, pakiet bezpieczeństwa
- Kolor: Thunder Gray
Przed odbiorem samochodu zamówiłem oryginalną matę. Wcześniej oglądałem w necie kilka zamienników i nie za bardzo mi się podobały. Za "obsuw" z odbiorem auta ostatecznie dostałem ją gratis
Wziąłem też listwę na zderzak i jest całkiem spoko, wygląda nieźle, a spokojna głowa o nieporysowany zderzak - bezcenne. Przy zamkniętej klapie bagażnika nawet widać z tyłu delikatny srebrny pasek. Wg mnie - super.

2016, Hyundai Tucson 1,6 GDI Style, Thunder Gray
Kupiłem oryginalne jak zamawiałem auto. Według mnie wyglądają super. Zresztą dostałem duży upust na akcesoria i ich montaż bo wykupiłem chyba połowę katalogu dodatkówkrisman pisze:Brałeś ori czy zamienniki z aledrogo? I jak oceniasz tą na zderzaku na żywo?

Cóż, też się skuszę .Zajefajne się to prezentuje., ale ze względu na niskie temperatury poczekam z realizacją