Sam szukam takiej maty więc pozwoliłem sobie na opinię.DZIKU_7 pisze: ↑19 maja 2018, 14:54czy mata do bagażnika "z uszami" oryginalna czy z alle będzie pasować przy dolnym montażu półki, czy lepiej zamówić taką do dolnego poziomu umiejscowienia półki??
nie posiadam koła dojazdowego a w aucie będzie przewożony wózek dziecięcy więc te 5cm zaniżenia w bagażniku uchroni przed przesuwaniem na tylną klapę
jak u Was macie?
Mata z uszami nie będzie pasowała do obniżonej podłogi, przynajmniej dla wersji 1,6 GDI po lifcie. Niby gdzie te uszy upchać.
Powiem więcej, nawet maty "dedykowane" do dolnej podłogi, które są na aukcjach, wg mnie nie będą idealnie pasowały, ponieważ ich boki są równe a boki bagażnika posiadają zwężenie zaraz za tylnymi oparciami. W serwisie na dzień dzisiejszy nie kupimy maty oryginalnej na dolny pokład a producenci zamienników muszą się trochę postarać.
Dla ścisłości, na niższym oparciu zyskujemy dokładnie 7,5 cm wysokości więc warto tą podłogę obniżyć jeśli mamy wersję z zestawem naprawczym i nie chcemy piątego koła u wozu...
7,5cm x 83cm x 103cm daje nam ponad 64 litry dodatkowej przestrzeni bagażowej, czyli posiadamy bagażnik z Santa Fe.
Poniżej fotki jeśli coś nie dokładnie opisałem.
Chętnie zobaczę foto od kolegi Tucsona, któremu udało się założyć na dolną podłogę matę z uszami.
Ewentualnie proszę o wskazanie konkretnego obrazu w google.
Jeśli komuś udało się kupić matę idealnie pasującą na dolny pokład podłogi, dajcie linka.