Mata do bagażnika
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Re: Mata do bagażnika
Dziś to chyba rekord pobiłem, naprawdę ze 30 razy... Żaluzję mam cały czas złożoną bo bez sensu co chwilę ruszać a kiepska jest to wiadomo a zrobiłem tylko 350km
Mam klapę elektryczną i chwała za to, gdybym miał podnosić to bym się pewnie irytował... A po drzwiach kierowcy najczęściej otwierana właśnie klapa...
Mam klapę elektryczną i chwała za to, gdybym miał podnosić to bym się pewnie irytował... A po drzwiach kierowcy najczęściej otwierana właśnie klapa...
Ja bym się bardziej irytował, jej powolnym unoszeniem i zamykaniem w wersji elektrycznej, niż ręcznym. Przy moim wzroście, nie mam najmniejszego dyskomfortu z tą czynnością, do tego klapa w moim przypadku pracuje wyśmienicie.
Jedyny dyskomfort, to ściekajaca woda za kołnierz, podczas opadów, ale to dotyczy wszystkich wersji.
Jedyny dyskomfort, to ściekajaca woda za kołnierz, podczas opadów, ale to dotyczy wszystkich wersji.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
Klapę otwieram zazwyczaj pilotem zasięg jest taki że zanim podejdę to już otwarta, wciskam przycisk siadam zapinam pas i klapa zamknięta.
Jak ręce miałem zajęte i otwierałem zbliżając się do auta to fakt trochę długo to trwało
Jak ręce miałem zajęte i otwierałem zbliżając się do auta to fakt trochę długo to trwało
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 comfort
Osobiscie nie polecam oryginalnej maty, dywaników z Hyundai. Po pierwsze ranty są za niskie! po drugie dywaniki są za małe - szczegolnie ten od kierowcy. Mata to dziadostwo! Lepiej kupic za 100 zł na Allegro polskiej firmy , ma ona podumowania, które zapobiegają przesuwaniu się zakupów na zakręcie bądź rondzie!! Rant tej maty jest wysoki nawet jak cos sie wyleje to nie wleci CI to do schowka pod matą. Oryginalna mata narobiła mi strat. Nie polecam.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Ja nie mam problemu fakt troche jezdzi ale orginal ma wyciecia na mocowanie siatki i po jej zalozeniu nic nie przesowa sie.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 2,0CRDi 2WD
- Kolor: Polar White
kalfasov:"Osobiscie nie polecam oryginalnej maty, dywaników z Hyundai. Po pierwsze ranty są za niskie! po drugie dywaniki są za małe - szczegolnie ten od kierowcy. Mata to dziadostwo! ..."
W pełni się z tą opinią zgadzam, tak co do maty jak i dywaników.
W pełni się z tą opinią zgadzam, tak co do maty jak i dywaników.
-
- Mistrz
Nie mam pkjecia co wy z tym dywanikiem nogi pod pedały pchacie czy co, nawet jak sie troche piachu nasypie to i tak trzeba odkurzaczem sprzatnac jak by byl dluzszy tak samo by z niego piach spadl na podloge. Zawsze mozna kupic jakis tani wiekszy zamiennik.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Dywanik kierowcy i tak nie obejmie ściśle pedału gazu i podnóżka - a z nich najmocniej sypie się błoto.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 2,0CRDi 2WD
- Kolor: Polar White
Zupełnie nie w tym rzecz. Dywanik od strony kierowcy jest nieco za krótki przy pedałach i czasem rant dywanika zachacza o obcas buta przy operowaniu pedałem gazu lub hamulca. Nie chodzi o piach, brud.
-
- Mistrz
Ja tego nie widze albo ktos ma mala noge roz.36 i kladzie ja na caly pedal wtedy istniala by mozliwosc zachaczenia pieta o dywanik ale ja mam wiekszy rozmiar i mi pieta podparta jest w innym miejscu inny styl trzymania nogi na pedale gazu wiec u mnie nic sie nie zawija.