Jakieś propozycje? Moim zdaniem od mocno wyposażonego Nline cieżko znaleźć coś ciekawszego
Tucson TL
N-LINE CZARNY vs SHADOW GREY
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
- Kolor: Micron Grey
Re: N-LINE CZARNY vs SHADOW GREY
Nie masz racji podaj jakiś przykład.
Wersja N-Line ma już bardzo dużo dodatków i przepiękny środek. Ja za T-GDI z automatem, z kolorem, Krelem, oraz elektryczną klapą + jakieś dodatki typu dywaniki, folie pod klamki, na tylny zderzak, jakieś apteczki itp - wyszedł mnie 130 tyś.
W tych pieniądzach tak wyposażonego samochodu i tak ładnego nie znajdziesz. W dodatku gwarancja 5 lat.
Może Mazda CX5 ale jak byłem na jeździe próbnej w środku jest dużo głośniej niż w Tucsonie. Mnie mazda nie urzekła a cena też wyższa.
Więc co: Toyota - kanciasta, Honda skrzynia automatyczna w CVT jazda jak skuterem - nie dla mnie, Skoda, Seat, VW - kanciaste i za wszystko musisz ekstra dopłacać, tak samo jak Toyota. Peugot 3008 ok w miarę ładny ale jak go doposażysz wychodzi około 170 tyś, chyba że z najsłabszym silnikiem.
Długo się zastanawiałem nad kupnem samochodu tym bardziej że zakup indywidualny nie jakiś leasing, wypożyczenie czy jakieś tam
Uważam że Tucson w N-Line i w tych pieniądzach to najbardziej rozsądny wybór.
-
- Twórca
- Twój samochód: yyy
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: yyy
Mam zgoła odmienne zdanie na ten temat. 3008 w wersji Allure+ 180 KM, 1.6 benzyna. Oczywiście automat. Cena poniżej 130 tys. zł w dobrej promocji,
-
- Twórca
Nie wiem kiedy kupowałeś samochód ale:
W tej chwili w wersji Allure masz tylko benzynę 1.2 - silnik 3 cylindrowy kultura pracy taka że nie wiem kto ten silnik kupuje, lub diesla
Jak piszesz o wersji 1.6 180 KM silnik ten jest dostępny dla wersji GT Line /bez dodatków wyjściowo 141 400/
Jak dodasz dodatki to robi się już dobrze ponad 160 -170 tyś.
Tak tylko nawiasem powyżej wspominam o faktach
-
- Twórca
Napisałem auto w mega promocji kupione w rodzinie. Ja dalej jeżdżę Tucsonem. A tak nawiasem mówiąc jezdziłeś 1.2 130 km w automacie?, pewnie nie. dlatego się nie wypowiadaj. Uwielbiam swojego Tucsona, ale jak wsiadłem do 3008 i się przejechałem to wyglądem wewn/zewn to Tucson kilka lat wstecz.
-
- Twórca
Wiesz nie oto chodzi żebyśmy się tutaj przegadywali. Jeździłem własnie na jeździe próbnej 1.3 130 km w automacie, mocniejszego nie było na jeździe a jakoś specjalnie nie szukałem salonu z tym silnikiem. /zgadzam się że środek jest bardziej kosmiczny - wiadomo każdy ma swoje upodobania/Kubar72 pisze: ↑20 wrz 2019, 15:19Napisałem auto w mega promocji kupione w rodzinie. Ja dalej jeżdżę Tucsonem. A tak nawiasem mówiąc jezdziłeś 1.2 130 km w automacie?, pewnie nie. dlatego się nie wypowiadaj. Uwielbiam swojego Tucsona, ale jak wsiadłem do 3008 i się przejechałem to wyglądem wewn/zewn to Tucson kilka lat wstecz.
Piszę dlatego że twierdzisz iż w cenie 130 tyś. można kupić coś dużo lepszego od Tucsona, a sam twierdzisz że auto kupione w mega promocji, pewnie pojedyncza okazja nie stały bonus sprzedażowy.
My w wątku mówimy że cena N-Line w tej chwili prawie standardowa bez jakiś mega promocji jest okolicach 130 -135 tyś.
Nie jest to jakaś mega promocja tylko normalna cena z upustem, a w tych pieniądzach i z tym wyposażeniem wydaje mi się że Tucson to niezła oferta.
-
- Twórca
Popatrz na Otomoto. W tej chwili bez łaski można kupić Allure+ 180 KM za 130 tys zł. Ten w rodzinie został kupiony rok temu we wrzesniu za kwotę 116 tys zł.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
130 to nie 116
- lukpep
- Forumowicz
- Twój samochód: 2.0 4WD N LINE
- Kolor: Micron grey
wiadomo ze samochody to delikatna sprawa i kazdy chcialby myslec ze swojego wyboru dokonal absolutnie optymalnie (zwlaszcza jak wydal niemale przeciez pieniadze) ale czy dopuszczacie czynnik... osobistych preferencji?
Mi sie np. Tucson po prostu podoba a 3008 nie i coz moge poradzic?
Osobiscie uwazam takie gadki ze Tucson to tylko do 87.412 zl bo wyzej sa juz ciekawsze samochody za smieszne bo zaraz przyjdzie inny kolega i stwierdzi ze jednak tylko do 93.123 zl sie oplaca ale dalej to juz nie ... itd.
Mi sie np. Tucson po prostu podoba a 3008 nie i coz moge poradzic?
Osobiscie uwazam takie gadki ze Tucson to tylko do 87.412 zl bo wyzej sa juz ciekawsze samochody za smieszne bo zaraz przyjdzie inny kolega i stwierdzi ze jednak tylko do 93.123 zl sie oplaca ale dalej to juz nie ... itd.

- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Każdy wyraża swoją opinię i każdą jedną z nich szanuję. Fajnie poczytać jak inni ludzie widzą ten temat. Często nie zwrócił bym uwagi na przytaczane tu argumenty w dyskusji, a dzięki temu zwracam i analizuję. Tak więc myślę że nie ma się co spinać
po to jest forum użytkowników, co jeden to nowa opinia i to jest git.