Tucson TL
Krzywe tarcze
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.7 CRDI, DCT, 2WD
- Kolor: Micron Grey
Re: Krzywe tarcze
@krisman: jeśli czujesz też drgania na pedale hamulca to mogą to być tarcze. Jeśli tylko na kierownicy to oprócz opon możesz też sprawdzić czy nie masz luzów w układzie kierowniczym.
O to chodzi, że na pedale hamulca nie czuję drgań, a przy krzywych tarczach zawsze czuć gdy delikatnie hamujemy i dlatego myślę o kołach. Zawieszenie jest bez najmniejszych luzów, a drganie kierownicy dzisiaj próbowałem wywołać i jest zdecydowanie mniejsze, prawie już niewyczuwalne. wyważę oraz sprawdzę czy są proste felgi i dam znać czy to pomogło . Na razie brak czasu niestety.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2017, 1:36 przez krisman, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto poprzedni post zacytowany w całości!
Powód: Usunięto poprzedni post zacytowany w całości!
Witam.
Jestem pozytywnie zaskoczony, że w hyundaiu tarcze hamulcowe obejmuje gwarancja!
Do tej pory w czterech moich nowych autach, trzech marek, tarcze były wyłączone z gwarancji. Oczywiście można było liczyć na gest producenta ale...tu nie ma zapisu wyłączającego.
Nawet wyważenie kół przez pierwsze 6 miesięcy jest objęte gwarancją
Jestem pozytywnie zaskoczony, że w hyundaiu tarcze hamulcowe obejmuje gwarancja!
Do tej pory w czterech moich nowych autach, trzech marek, tarcze były wyłączone z gwarancji. Oczywiście można było liczyć na gest producenta ale...tu nie ma zapisu wyłączającego.

Nawet wyważenie kół przez pierwsze 6 miesięcy jest objęte gwarancją

Żeby była jasność, zapis z mojej książki gwarancyjnej.
Gwarancja nie obejmuje:
Wymiany wynikającej z EKSPLOATACYJNEGO ZUŻYCIA następujących elementów: • świece zapłonowe, • żarówki, • pióra wycieraczek, • klocki hamulcowe, • szczęki hamulcowe, • paski napędowe, • bezpieczniki, • tarcze sprzęgła, • filtry, • płyny eksploatacyjne, • środki smarne.
Jak widać o tarczach hamulcowych ni huhu
Gwarancja nie obejmuje:
Wymiany wynikającej z EKSPLOATACYJNEGO ZUŻYCIA następujących elementów: • świece zapłonowe, • żarówki, • pióra wycieraczek, • klocki hamulcowe, • szczęki hamulcowe, • paski napędowe, • bezpieczniki, • tarcze sprzęgła, • filtry, • płyny eksploatacyjne, • środki smarne.
Jak widać o tarczach hamulcowych ni huhu

Jestem po wizycie a aso, tarcze minimalnie poza zakresem normy - werdykt- do wymiany (procedura jak u kolegi @tadekd) Zero problemów i jakichś głupich uwag czy insynuacji, ponoć wymieniali już kilka kompletów, prawdopodobnie wadliwa partia.
No właśnie @tadekd , a co z twoimi tarczami?
No właśnie @tadekd , a co z twoimi tarczami?
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson style 1.6gdi
- Kolor:
I mnie to dopadło. Auto 6 miesięcy 10 tyś przebiegu diagnoza krzywe tarcze. Decyzja wymiana. Pozdrawiam.
Moje właśnie przyszły ale wymienię za dwa tygodnie, brak czasu. A na marginesie - przestały bić 

-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson style 1.6gdi
- Kolor:
Moje też się prostowały :
,jak jechałem poniżej 100 

No właśnie, moje biły tylko przy prędkościach 100+ i do tego podczas gwałtownego hamowania i może odruchowo delikatniej je traktuję ?