Kierus pisze: ↑08 lut 2025, 7:30
Jeszcze jedno . (...) Temat miał na celu raczej pozyskanie informacji gdzie można wykonać taniej przeglad po 12 miesiacach od daty zakupu. Jak wynika z postów w Warszawie jest to niemozliwe w ASO. I tyle wynika z tych wpisów.
No widzisz. Zakładając wątek liczyłeś na uzyskaniu informacji gdzie można taniej. A przy okazji pojawiły się sprawy poboczne. Od poradników typu zrob to sam do jakże ważnych, poruszanych przez badaczy psychiki ludzkiej, wskazujących bezzasadność w racjonalnymi wydatkowaniu pieniędzy, posiadaczy drogich samochodów, których cena powinna uzasadniać nieuzasadnione wysokie ceny usług ASO. A co do przeglądów w serwisach i cen tych usług. W każdym z nich dostępna jest informacja o cenie roboczogodziny. I każda dopisana, czasem zbędna, innym razem konieczna czynność wymiany czy naprawy, generuje wzrost ilości roboczogodzin. Więc szukając niższych rachunków zlecaj tylko to co konieczne. Chyba, że nie lubisz, nie umiesz lub nie masz czasu na drobne prace przy samochodzie.
A do psychologów - na samochód wydałem sporo więcej niż 150k, ale to zupełnie nie uruchamia we mnie rozrzutności, przez niektórych mylonej z prestiżem. Nie oglądam każdej wydanej złotówki, jeśli wydaję ją w sposób dla mnie rozsądny, uzasadniony. I nie przekona mnie nikt, że mając samochód za 200k zasadnym jest płacenie za przegląd 2k, gdy ta sama czynność dla samochodu wartosci 80k ma kosztować 800. To trochę tak jakbyś droższym samochodem miał jeździć na droższym paliwie. Tu i tu wartość produktu/usług taka sama tylko zróżnicowana cenowo pod odbiorcę.
I żadną tajemnicą też nie jest, że ceny w ASO zawsze były wyższe od tych w nieautoryzowanych, tylko dlatego że stawiały pieczątkę zapewniającą gwarancję. Co na marginesie obecnie nie jest już wymogiem.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.