Zgadzam się z Tobą. Czytając takie wątki też często sam sobie zadawałem takie pytanie.
Tucson NX4
Koszt przeglądu typ A po 12 miesiacach w Warszawie
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Koszt przeglądu typ A po 12 miesiacach w Warszawie
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
To dla przeciwwagi dodam- na rozrzutności jeszcze nikt się nie dorobił
Ja to widzę tak, że za zaoszczędzone pieniądze na FV obiad w restauracji smakuje lepiej 

- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Każdy świadomy nabywca nowego auta bierze pod uwagę że oprócz kosztu benzyny trzeba też zrobić serwis gwarancyjny w ASO.
Nowe auta nie tracą już tak na wartości jak parę dobrych lat temu. Więc koszt pieczątki można przełknąć, zwłaszcza gdy można wziąć swój olej.
Ok odbiegam od tematu. Brać swoj olej i przełknąć te 900zł brutto raz na rok czy dwa lata
Nowe auta nie tracą już tak na wartości jak parę dobrych lat temu. Więc koszt pieczątki można przełknąć, zwłaszcza gdy można wziąć swój olej.
Ok odbiegam od tematu. Brać swoj olej i przełknąć te 900zł brutto raz na rok czy dwa lata

- Homer21
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 T-GDI MHEV Smart
- Rok produkcji: 2023
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Kolor: shimmering silver
Mnie w ASO założyli węglowy, może i wymagany jest co 2 lata ale dziękuję za ten cały syf i bakterie, który się zalęgnie w ciągu tych dwóch lat. Równie ważne jest coroczne odgrzybianie klimatyzacji jeśli komuś zależy na zdrowiu. U mnie klimatyzacja pracuje cały czas, nie wyłączam na zimę. Samodzielna wymiana filtra możliwa ale do odgrzybiania i tak trzeba go wyjąć. Podwójna robota.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Nie da się zaprzeczyć 

-
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 T-GDI 2WD
- Rok produkcji: 2024
- Wersja: NX4
- Kolor: czerwony
Jeszcze jedno . W zeszłym roku wymieniałem olej w stacji przy Krasnobrodzkiej. Koszt wymiany oleju to 365,36 Pln z moim olejem( brutto). Biorąc pod uwagę koszt oleju w stacji ( załóżmy 300 Pln) to niech wyniesie 700 Pln. Do kwoty 1200 Pln brakuje 500 Pln. Pozostała w tej kwocie tylko czynność sprawdzenia powłoki lakierniczej nadwozia. Niech ta czynność zajmie mechankowi 1/2h. Roboczo godzina wychodzi na astronomicznym poziomie. Rozumiem także opinie niektórych kolegów, którzy wysokie koszty obsługi ASO uważają za coś, co podwyższy cene odsprzedaży samochodu przy wykorzystaniu faktu korzystania z ASO. Tylko to co zyskają przy odsprzedaży zostawili wczesniej w ASO. Temat miał na celu raczej pozyskanie informacji gdzie można wykonać taniej przeglad po 12 miesiacach od daty zakupu. Jak wynika z postów w Warszawie jest to niemozliwe w ASO. I tyle wynika z tych wpisów.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
A co z filtrami? Filtr: oleju, powietrza, kabinowy - to też kosztuje. Nie wymieniacie filtrów? Poniżej ceny z Allegro do TL:
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Za pierwszy przegląd płaciłem w 2020r około 900zł z własnym olejem. Ta sama cena po 5 latach gdy wynagrodzenia są o połowę wyższe nie jest jakimś dużym wydatkiem.