Kosmetyki do pielęgnacji
Re: Kosmetyki do pielęgnacji
Jest świetna taśma z 3M, scotchal się nazywa, czarna, ma strukture jak plastiki, po naklejeniu kompletnie nie widać że jest, a chroni. Mam u siebie ponaklejaną.
Jeżeli chodzi o plastiki siedzeń , chodzi Ci o niszczenie np. przez dzieci butami ? ja to rozwiązałem tylko tym :
http://allegro.pl/ochraniacz-folia-oslo ... 06653.html
Jeżeli chodzi o plastiki siedzeń , chodzi Ci o niszczenie np. przez dzieci butami ? ja to rozwiązałem tylko tym :
http://allegro.pl/ochraniacz-folia-oslo ... 06653.html
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort + Navi
- Kolor: Czarny
Kompletuję sobie zestaw do czyszczenia (poniżej lista) wg mnie jakość=cena jest ok, jakieś sugestie co do zmian na lepsze?
1. Aktywna piana - Shiny Garage Fruit Snow Foam 5L,
2. Pianownica Epoca Tec One,
3. Szampon Meguiar's Gold Class,
4. Wosk (pasta) Meguiar's Gold Class Carnauba Plus Premium,
5. Ściereczki, ręcznik, gąbki z mikrofibry...
1. Aktywna piana - Shiny Garage Fruit Snow Foam 5L,
2. Pianownica Epoca Tec One,
3. Szampon Meguiar's Gold Class,
4. Wosk (pasta) Meguiar's Gold Class Carnauba Plus Premium,
5. Ściereczki, ręcznik, gąbki z mikrofibry...
Zestaw idealny, ja mam tylko pianownicę PA i szampon też z Shiny Garage.
-
- Nowicjusz
Wiele dobrych komentarzy ma PA, pakuję się w ręczną bo przyda się czasami na myjniach bezdotykowych i czyszczenia w domu
Jeżeli mogę Ci podpowiedzieć to na youtubie widać jak działają pianownice ręczne , miałem dwie i w rzeczywistości jest trochę inaczej, jakby gorzej , dopiero takie stojące , duże są troche lepsze, no a myjka to bajka.
Tak działa PA plus Shiny Garage , i tak już trochę ściekło bo leciałem po telefon :
Tak działa PA plus Shiny Garage , i tak już trochę ściekło bo leciałem po telefon :
-
- Nowicjusz
Miałem zapytać o proporcje... ale w pianownicy do myjki ustawiasz na pokrętle ilość chemii jaką pobiera?
W PA leje na oko raz więcej , raz mniej, bo i tak wlewasz wodę, a pojemność to 1 litr, więc piany aktywnej około 100 ml, ale to i tak sam decydujesz czy chcesz pianę bardziej rzadką czy gęstą, więc to dozowanie napisane na butelce to tak orientacyjnie. Nie ustawia się w PA ile chemii pobiera ponieważ to jest jeden płyn razem, regulacja to tylko strumień, wąski czy szeroki, oraz regulacja dopływu powietrza, co daje nam efekt piany bardziej wodnistej czy stałej konsystencji.
-
- Nowicjusz
Ok po ręcznej aż tak fajnego efektu się nie spodziewam ale jakoś sobie trzeba radzić i w razie potrzeby poprawić
Ja sobie nie wyobrażam już ręczną cokolwiek robić, a Tucsona to już kompletnie. To dobre do ogródka psikać rundapem.
-
- Nowicjusz
Szybko się przyzwyczajamy do wygody może nie będzie tak źle, zresztą lubię czyścić więc to będzie przyjemność a nie katorga