Kosmetyki do pielęgnacji
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Re: Kosmetyki do pielęgnacji
@cizemek, a jak z nakładaniem tego wosku? Po nałożeniu łatwo się poleruje? Wosk dostępny jest w dwóch wersjach do lakierów jasnych i ciemnych. Do szarego koloru to będzie ciemny? I ostatnie pytanie, kupowałeś w sklepie internetowym?
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Kura :)
- Kolor: jasny
Wosk bardzo łatwo i przyjemnie nakłada się na lakier, w taki sam sposób jak ceramikę. Dobra mikrofibra z długim włosem i polerowanie nie sprawia problemów.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI COMFORT
- Kolor: BIAŁY
tak jak eryk napisał - nakłada się cieńką warstwę i poleruje . bardzo łatwo i przyjemnie - nie zostaje żaden pyłek czy coś takiego do szarego wybrałbym chyba czarny - kupywałem w sklepie internetowym
-
- Mistrz
- Kolor:
Dzięki za informację i jeszcze jedno pytanie: do nakładania wosku jest gąbka w zestawie?
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1,6TGDI 230KM, platinuim, sun
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Kolor: Silky bronze
Ja używam do karoseri , szyb i plastików na zewnątrz, wosku syntetycznego K2 SPECTRUM. Łatwo się nakłada i poleruje, plastikowe elementy są czarne i błyszczące, woda z karoserii spływa jak po gęsi. http://k2.com.pl/produkty/k2-spectrum
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Kura :)
- Kolor: jasny
Tak gąbka jest w zestawie. Tylko przed "zabawą" nakładania wosku, gąbka powinna być wilgotna.
Tak, K2 Spectrum jest to produkt szybki i łatwy w nakladaniu, ale to tylko Quick detailer i służy do odnawiania/ochrony właściwego wosku. Jest masa tego typu produktów np. Turtle ice jaki i z wyższej półki też nie brak, np. SOFT99 Luxury Gloss - quick detailer 500ml czy, Zymol Field Glaze
Edit: Dzisiaj znajomy polecił mi Chemical Guys Vintage Series Butter Wet Wax , ponoć super.
Edit: Dzisiaj znajomy polecił mi Chemical Guys Vintage Series Butter Wet Wax , ponoć super.
-
- Mistrz
- Kolor:
Zakupiłem wosk soft99 i jestem już po zaaplikowaniu go na Tucsona. Efekt wizualny jest bardzo dobry, natomiast jak jest z trwałością, to się okaże po dłuższym użytkowaniu. Samo nakładanie wosku jest bardzo łatwe, polerowanie też nie jest uciążliwe pod warunkiem, że nie przesuszymy za bardzo powierzchni zabezpieczanej (oczywiście nie nakładamy wosku przy świecącym słońcu!). Dlatego najlepiej robić to etapami: dach, boczek, przód, drugi boczek, tył Cała operacja zajęła mi niecałe 1,5 godziny.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Weteran
- Twój samochód: ---
- Kolor: ---
Jeśli chodzi o czyszczenie felg to polecam taki specyfik :
KONCENTRAT PLYNU DO ALUMFELG SERWIS RENAULT 5
Kupiłem go dobre 3 lata temu i rozprawia się z najbardziej zabrudzonymi felgami.
jest to koncentrat więc można go zmieszać z wodą, z lenistwa tego nie zrobiłem
po wyczyszczeniu , zawsze opłuczę felgę wodą tak aby " kwas " niczego nie zeżarł .
Specyfik dostępny na allegro
KONCENTRAT PLYNU DO ALUMFELG SERWIS RENAULT 5
Kupiłem go dobre 3 lata temu i rozprawia się z najbardziej zabrudzonymi felgami.
jest to koncentrat więc można go zmieszać z wodą, z lenistwa tego nie zrobiłem
po wyczyszczeniu , zawsze opłuczę felgę wodą tak aby " kwas " niczego nie zeżarł .
Specyfik dostępny na allegro
-
- Mistrz
- Kolor:
A czym traktujecie czarne plastiki na błotnikach i progach?
1.6 T-GDI 4WD Comfort