Dopadł mnie też problem z "Skontroluj układ wydechowy"W moim przypadku dziwne jest to, ze codziennie pokonuję ok 70 km drogą ekspresową, więc z wypalaniem DPF nie ma najmniejszych problemów...
Któregoś dnia wyświetlił mi się w/w komunikat po czym po lewej stronie deski migała kontrolka... Co dziwne po zatrzymaniu samochodu (wyłączeniu silnika) sytuacja zanikała, nic nie świeciło... Sytuacja powtarzała się co jakiś czas... początkowo co kilka dni, później niemal codziennie. Zgłosiłem sprawę w serwisie i czekałem na wizytę... W międzyczasie już na stałe zaczęła mi się świecić kontrolka Check Engine...
Udałem się do serwisu, gdzie wymienili sondę przy DPF (tak mnie poinformowano)... Po wyjechaniu z serwisu na drugi dzień jadąc do pracy po kilku km na ekspresówce dokładnie ten sam komunikat....
Po dzisiejszym telefonie do nich, poinformowali mnie, ze to jest grubsza sprawa i muszę oddać samochód na dłużej, jednak oni nie mają dla mnie samochodu zastępczego. Natomiast moją dla mnie świetną radę... Mogę zadzwonić "z drogi" do Hyundai Polska i... zgłosić się po assistance, a oni muszą mi dostarczyć samochód zastępczy... Jak mu odpowiedziałem, że to jest niezgodne z warunkami, bo auto przy takim błędzie nie wymaga zatrzymania, to mi odpowiedział, że tylko tyle mogę panu doradzić...
Szukam nowego serwisu...