Tucson TL
Aplikacja Tucsy dla Hyundai Tucson - Mirroring naszego telefonu
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 2,0 CRDI 6MT 2WD 136 KM
- Kolor: GRAFIT
Re: Mirroring smartphone
zrób restart radia mała dziurka koło karty pamięci
- aspolnet
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI 132KM 2WD 6MT C+N
- Kolor: Moon rock
Łukasz_Tucson udostępnił link do video a ja postanowiłem wyciągnąć z niego niezbędne elementy które może ułatwią samodzielne wejście do Windowsa będącego system operacyjnym naszych nawigacji ale pamiętajcie - wszelkich zmian dokonujecie na własną odpowiedzialność.
A zatem wchodzimy przez zębatkę, następnie dotykamy środka pustego pola między linią z adresem (http://www.nav.....) a linią z Wer. oprogr.: (wersją oprogramowania i tu uwaga u mnie obecnie TLEU.SOP.20.166 i to działa), po kilkunastu sekundach jesteśmy w Testmode, dajemy OK następnie wpisujemy kod 229877 dajemy OK póżniej BACK, później 8x klawisz góra i jesteśmy w zakładce Testmode>TEST1 i tu klikamy w prostokąt z napisem Go Out. Wyjście z Windowsa po kliknięciu w ikonę MyShell. Raz jeszcze pamiętajcie że wszelkie działania i zmainy wykonujecie na własne ryzyko!!
A zatem wchodzimy przez zębatkę, następnie dotykamy środka pustego pola między linią z adresem (http://www.nav.....) a linią z Wer. oprogr.: (wersją oprogramowania i tu uwaga u mnie obecnie TLEU.SOP.20.166 i to działa), po kilkunastu sekundach jesteśmy w Testmode, dajemy OK następnie wpisujemy kod 229877 dajemy OK póżniej BACK, później 8x klawisz góra i jesteśmy w zakładce Testmode>TEST1 i tu klikamy w prostokąt z napisem Go Out. Wyjście z Windowsa po kliknięciu w ikonę MyShell. Raz jeszcze pamiętajcie że wszelkie działania i zmainy wykonujecie na własne ryzyko!!
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 Gdi Style
- Kolor: Polar White
U mnie zatrybilo. Zainstalowałem aplikację Tucsy Auto w telefonie. Ściągnąłem aplikację pod win ce i wrzuciłem na pendrive. Odblokowalem win ce sposobem, który opisał kolega aspolnet. Wlaczylem aplikację w win ce z pendrive i chociaż mi się wydawało, że nic tego to po wyjściu z win ce została ikonka strzałki. Teraz wystarczyło połączyć się przez blothoot, zrobić w telefonie router i połączyć się z navi. Po włączeniu aplikacji w telefonie przy blothoot i wifi powinno się zmienić na polaczono - szkoda, że nie po naszemu - i po kliknięciu na ikonkę strzałki i ikonkę ekranu w navi wrzuca ekran z telefonu do navi. I chociaż widać, że nie jest to jeszcze tak bardzo stabilne to fajnie że to działa. Dziękuję kolegom za pomoc. Przypomniały mi się czasy wgrywania to tunerów i telefonów oprogramowania by cieszyc ich większa funkcjonalnością .
Ale dlaczego musiałeś włączyć w fonie router? Nie masz zainstalowanej apki Hyundai Access Point, czy apka nie łączy w tym przypadku?
- gdyl
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6
- Kolor: Czarny
u mnie HAP nie włacza sie automtycznie ale zamiast tego tylko Tucsy, ( a mam zainstalowane dwie Apki ) odrazu odpala się jak telefon połaczy sie z bluetooth .
Ta sama Tucsy auto, czy inna apka zastępująca HAP?gdyl pisze: tylko Tucsy, ( a mam zainstalowane dwie Apki... .
- Marcin_r
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD Comfort + Navi
- Kolor: Platinum Silver
Jest możliwość przesuwania mapy np. google maps z poziomu ekranu Tucsona?
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 Gdi Style
- Kolor: Polar White
Router musiałem włączyć ponieważ Hyundai adres point łączy mnie przez bloothoot. Zresztą lepiej samemu włączać niż miałby to robić automatycznie ponieważ router szybciej rozałduje telefon. Jeśli chodzi o przesuwanie mapy z poziomu ekranu w tucsonie to nie udało mi się póki co ale na filmie była pokazana taką możliwość. Jeszcze będę próbował.
Tak...nasz ekran w Tusconie działa jak telefon więc również można przesuwać - tak jak palcem w naszych fonach