Hyundai Tucson NX5 2027

Ogólnie o Hyundai Tucson - porady motoryzacyjne. Tematy wspólne dla wszystkich modeli Tucsona.
Awatar użytkownika
Dreaminalist
Mistrz
Twój samochód: Tucson NX4E FL G4FP ( GT ) WMJ6 FWD
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: NX4
Paliwo: Benzyna
Kolor: Metaliczny

Re: Hyundai Tucson NX5 2027

Post autor: Dreaminalist » wczoraj, 18:58

The Korean Car Blog załamuje ręce , że :
Hyundai i Kia stoją w obliczu rosnącej presji, ponieważ chińskie marki zmieniają kształt europejskiego rynku (...) Pomimo 9,7% spadku ogólnej sprzedaży, Hyundai broni się swoją ofertą „zielonych samochodów”.
.
Tylko , że też ta oferta coś nie do końca dobrze się prezentuje ( przynajmniej w Polsce ) :
Hyundai Tucson NX4 1.6 T-GDI PHEV 6AT 4WD Platinum (288 KM) ; 91 km na prądzie ; Cena promocyjna - 237 900 zł brutto
OMODA 9 Super Hybrid Exclusive ( Podobno 537 KM) ; ( Rzekomo ) 145 km na prądzie ; Cena - 219 900 zł brutto

Są samochody które na żywo wyglądają lepiej niż na zdjęciach , no ale na razie ( sądząc po renderach ) , to i wygląd przestanie być
mocną strona Tucsona ... :mrgreen:

Więc jestem ciekawy czym Hyundai będzie chciał przekonać klientów :?

mpek
Weteran
Twój samochód: 1.6 T-GDi Smart
Rok produkcji: 2021
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: NX4
Paliwo: Benzyna
Kolor: Silky Bronze

Re: Hyundai Tucson NX5 2027

Post autor: mpek » wczoraj, 21:33

NX4 to było coś, czym mógł przyciągnąć do siebie. Żeby było śmieszniej, pierwsza wersja bez tych upierdliwych dodatków jest lepsza niż te późniejsze wynalazki. Raz wyłączyłem ostrzeganie i nic mi nie trąbi za każdym razem po odpaleniu. Mam przycisk do utrzymania auta po środku pasa i auto samo się prowadzi. Każde następne zmiany były na gorsze. Rendery, to w większości jakaś lipa. Niech oni już lepiej nie będą tacy eko, bo źle się to skończy. Dawać mnie tu do EU Palisade, które jest po prostu przekozackie. Dobra, nie stać mnie :lol: Ale pójście w stronę Kony - robokopa uważam za porażkę.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu