Tucson TL
1.6 T-GDI spalanie
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 4WD Style
- Kolor: White Sand
1.6 T-GDI spalanie
Witajcie,
Temat był tu kiedyś już poruszany ale za nic nie mogę tego wątku znaleść stąd zakładam nowy.
Ok kilku dni jestem radosnym, no prawie, posiadaczem Tucsona z silnikime 1.6 T-GDI w automacie. Zamawiając go liczyłem się z wyższym spalaniam na poziomie 11 l/100km w cyklu mieszanym ale na razie samochód nie schodzi poniżej 13l/100km i to przy spokojnej jeździe !!! Czy wasze Tucsony z tym silnikiem też tak palą - jak to u Was ze spalaniem wygląda ?
Czy prawdą jest, że spalanie spada o jakies 2l/100km po przejechanie pierwszych 3-4 tyś km ? W to zapewneinie panów z salonu jakoś nie wierzę prawdę mówiąc
Temat był tu kiedyś już poruszany ale za nic nie mogę tego wątku znaleść stąd zakładam nowy.
Ok kilku dni jestem radosnym, no prawie, posiadaczem Tucsona z silnikime 1.6 T-GDI w automacie. Zamawiając go liczyłem się z wyższym spalaniam na poziomie 11 l/100km w cyklu mieszanym ale na razie samochód nie schodzi poniżej 13l/100km i to przy spokojnej jeździe !!! Czy wasze Tucsony z tym silnikiem też tak palą - jak to u Was ze spalaniem wygląda ?
Czy prawdą jest, że spalanie spada o jakies 2l/100km po przejechanie pierwszych 3-4 tyś km ? W to zapewneinie panów z salonu jakoś nie wierzę prawdę mówiąc
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
Re: 1.6 T-GDI spalanie
To takie pijaki? Jednak dobrze, że zainwestowałem w diesla. Przy normalnej jeździe 6.5.
-
- Świeżak
No na razie pije przeokropnie, w sumie po mieście na okcinkach 5-10 km nie schodzi mi poniżej 15 litrów !!! Niestety T-GDI to jedyna opcja jeśli chce się mieć bęzynę i 4WD a na tych dwóch rzeczach mi zalażało.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
Z tego co wiem, naped na 4 kola jest dołączany, wiec napedzaja Cie kola przednie. Zatem spalanie nie moze od tego wzrastac. Automat czy DCT maja swoje zachcianki na paliwo, ale nie jest to az tak duza roznica miedzy manualem. Pozostaje wiec oprzec sie na tezie, ze 177 KM musi sie czegos wiecej napic, by ruszyc
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Krótkie odcinki po mieście, więc pali więcej.
Mój diesel, gdy robię po kilka km w mieście, też pali dużo więcej, niż normalnie.
Mój diesel, gdy robię po kilka km w mieście, też pali dużo więcej, niż normalnie.
-
- Świeżak
Będę bardzo wdzięczny jak inni użytkownicy tego silnika podizelą się opinią jak to u nich wygląda za spalaniem. Z góry dziękuję za każdą odp.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
177KM, 4x4, automat musi swoje wypić.
Jedna z opinii z autocentrum:
Jedna z opinii z autocentrum:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 2WD
- Kolor: moon rock
1.6 T-GDI manual.
Jazda po mieście, krótkie dystanse:
Lato ~10.2
Zima ~10.4
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Jazda po mieście, krótkie dystanse:
Lato ~10.2