Tucson TL
Dziwny dźwięk po stronie kierowcy
- Bartek
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort Navi
- Kolor: czarny
Dziwny dźwięk po stronie kierowcy
Mieliście może coś takiego u siebie ?
Na postoju raczej nie słychać. Podczas jazdy (chyba tylko na 1 i 2 biegu do około 2500 obr/min) słychać taki jakby metaliczny świst, raczej nie jest on zależny on obrotów silnika, ale po odpuszczeniu pedału gazu zanika. Może ten silnik po prostu tak ma ?
Na postoju raczej nie słychać. Podczas jazdy (chyba tylko na 1 i 2 biegu do około 2500 obr/min) słychać taki jakby metaliczny świst, raczej nie jest on zależny on obrotów silnika, ale po odpuszczeniu pedału gazu zanika. Może ten silnik po prostu tak ma ?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Dziwny dźwięk po stronie kierowcy
Właśnie jechałem swoim i u mnie nie mogę tego potwierdzić, przysłuchiwałem się dokładnie i nic nie mogę wysłuchać w tym temacie.
- Scooter80
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Mircon Grey
U mnie to słychać na każdym biegu.tzn najlepiej jak jade na 5 czy 6 ..tylko przy wciśniętym gazie. Jest to naprawdę delikatny dźwięk. Mysle, że każdy tak ma ale, niektórzy nie mają takiego dobrego słuchu jak my. Hehe...Zastanawiałem się aby wygluszyć nadkola. Może wtedy ten szmer, świst ucichnie...
- Bartek
- Forumowicz
A ile masz przebiegu w aucie i czy nic sie do tej pory nie urwało ?
- Scooter80
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Mircon Grey
15.5 tyś. A co się miało urwać...???? Wszystko jest w porządku.
Po prostu. Auto jest bardzo wyciszone. Naprawdę w porównaniu do innych jest ciche. Ale przez to słychać inne, prawidłowe odgłosy pracy silnika czy skrzyni których nie uslyszysz w innych glosniejszych pojazdach.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Cóż, rozrząd jest łańcuchowy, co powoduje specyficzne dźwięki, do tego łożyska oporowe też mają charakterystyczne odgłosy, wtryskiwacze, pompy, klawiatura to następna rzecz, którą słychać o rolkach paskach itp. które też może być słychać nie wspominając. Ja ostatnio miałem dziwny świst w drugim aucie, myślę, kuźwa a tak chwaliłem "dziada" zaglądam po maskę a tam źle dopięta pokrywa filtra, który dwa dni wcześniej wymieniałem.
- Bartek
- Forumowicz
Jeszcze podczas hamowania przy powolnej jezdzie np. w korku mam taki gluchy dzwiek jakby cos sie przesuwalo. Niby na zimnym silniku, ale rano tego nie bylo i teraz po okolo 5 km tez jest ciszej. I hamulce szuraja z tylu, moze sie dalej docieraja.krisman pisze: ↑08 lut 2018, 16:21Cóż, rozrząd jest łańcuchowy, co powoduje specyficzne dźwięki, do tego łożyska oporowe też mają charakterystyczne odgłosy, wtryskiwacze, pompy, klawiatura to następna rzecz, którą słychać o rolkach paskach itp. które też może być słychać nie wspominając. Ja ostatnio miałem dziwny świst w drugim aucie, myślę, kuźwa a tak chwaliłem "dziada" zaglądam po maskę a tam źle dopięta pokrywa filtra, który dwa dni wcześniej wymieniałem.
Tarcze z klockami muszą się dotrzeć przez pierwsze kilometry.