Po dzisiejszej wizycie w ASO dowiedziałem się, że to normalny dźwięk silnika 1.6 GDI. (o ten metaliczny chodzi). Mam na razie 400 km przebiegu (aż albo dopiero), a więc powiedzmy, że będę obserwował nadal.Bartek pisze: ↑08 lut 2018, 10:00Mieliście może coś takiego u siebie ?
Na postoju raczej nie słychać. Podczas jazdy (chyba tylko na 1 i 2 biegu do około 2500 obr/min) słychać taki jakby metaliczny świst, raczej nie jest on zależny on obrotów silnika, ale po odpuszczeniu pedału gazu zanika. Może ten silnik po prostu tak ma ?
Jeśli chodzi o luz i głuche dźwięki przy hamowaniu. Hmmm... może i wstyd się przyznać, ale przed dzisiejszą wizytą w ASO obejrzałem sobie całe auto, wywaliłem jakieś butelki i zbędny "nadbagaż". I okazało się, że pod fotelem kierowcy, z którego jakieś metalowe druciki chyba z poszycia wystają, lata sobie metalowa gaśnica w plastikowym uchwycie. Po wyjęciu z auta jest cisza Mimo wszystko cieszę się, że temat się rozwiązał, bo wkurzało mnie to przy każdym mocniejszym hamowaniu.
P.S. Przy okazji - gdzie zamontowaliście gaśnicę, bo myślałem nad przykręceniem jej na uchwycie na oparciu tylnych siedzeń, aby był wygodny dostęp z bagażnika ?