Tucson TL
Doświadczenia z Hyundai Finance (BNP Paribas Lease)
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Re: Doświadczenia z Hyundai Finance (BNP Paribas Lease)
W SMR ok. 70 zł rata wyższa niż w BNP... Jutro będę wiedział więcej, jadę podpisać...
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja miałem ofertę w salonie z BNP która kompletnie (na niekorzyść) odstawała od zewnętrznej również od BNP. Też mnie w ten sposób straszyli że różnie to bywa itd. Wziąłem zewnętrzna BNP i nie żałuję.
Niestety mogą - zapytaj co to znaczy "nie dotrzymać warunków umowy". O ile podniosą cenę auta? Wtedy policz czy to się kalkuluje z zewnętrznym finansowaniem.Pytanie czy jest sens kopać się z koniem? Mogą oni tak w ogóle robić?
- knocked
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Silky Bronze
W moim przypadku kwotowo jest tylko trochę drożej od zewnętrznej. Po negocjacjach jakieś 50 cebulionów. Nawet bym to przełknął dla świętego spokoju, ale zewnętrzna ma GAP fakturowy od kwoty brutto, a u dealera indeksowany od kwoty netto. Dodam że nie jestem VATowcem, i tu już jest konkret na niekorzyść dealera.Tucson pisze: ↑04 gru 2021, 6:24Ja miałem ofertę w salonie z BNP która kompletnie (na niekorzyść) odstawała od zewnętrznej również od BNP. Też mnie w ten sposób straszyli że różnie to bywa itd. Wziąłem zewnętrzna BNP i nie żałuję.
Niestety mogą - zapytaj co to znaczy "nie dotrzymać warunków umowy". O ile podniosą cenę auta? Wtedy policz czy to się kalkuluje z zewnętrznym finansowaniem.
Zastanawiam się czy w takiej sytuacji nie zrezygnować w ogóle z GAPu...
- daniel.tucson4
- Autor
- knocked
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Silky Bronze
Ta "pizza z dowozem" to wychodzi około 7 tys. w sumie.daniel.tucson4 pisze: ↑05 gru 2021, 18:07Chcesz tak ryzykować Przecież to "pizza z dostawą" miesięcznie, a kilkadziesiąt tysi różnicy jak około połowy umowy buchną/rozwali się doszczętnie
Biorąc pod uwagę że to GAP indeksowany od wartości rynkowej w momencie zdarzenia NETTO("Fakturowego brutto nie mamy w ofercie i co nam pan zrobi?"), to przy dość konkretnej wpłacie własnej skórka przestaje być warta wyprawki...
- daniel.tucson4
- Autor
No to jest drogo, jak masz dobry miejsce na nockę dla auta, to bym nie brał za 7K, w drodze to już wiadomo, loteria. Mi wyliczyli GAP 3 400 do auta za 130K.knocked pisze: ↑06 gru 2021, 9:52Ta "pizza z dowozem" to wychodzi około 7 tys. w sumie.
Biorąc pod uwagę że to GAP indeksowany od wartości rynkowej w momencie zdarzenia NETTO("Fakturowego brutto nie mamy w ofercie i co nam pan zrobi?"), to przy dość konkretnej wpłacie własnej skórka przestaje być warta wyprawki...
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
To jest jakieś chore. Poszukaj lepiej innej oferty.knocked pisze: ↑06 gru 2021, 9:52Ta "pizza z dowozem" to wychodzi około 7 tys. w sumie.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
- daniel.tucson4
- Autor
Zibi, patrz, kolejna opcja "wiatru w oczy", jestem ciekaw ile obecny kierowca (zwłaszcza nowego, wymarzonego pojazdu) wy3mie
"pijawek", jak na dobrym bagnie
Jeden napisał na fb, że zakupił dodatkowy komplet felg i zimówki przy odbiorze... czyli, jakby się chciało to:
ubezpieczenie: ok. 3 000 - 4 000 zł
opłata rejestracyjna: ok. 400 zł
felgi (dodatkowy komplet): ok. 7 000 zł
zimówki (premium): 4 000 zł
=
czyli przed świętami można popłynąć ca. 15 000 zł
przy odbiorze auta, na które się czekało 6-9 miesięcy, nerwy, telefony, pukanie drzwiami, oknami itp. itd.
Później:
rata 2600 zł (to wiadomo)
GAP: 3500 zł (można zapłacić do pół roku) lub ratalnie.
przeglądy płatne: właśnie ile kosztują i czy 3eba w ASO
Ostatnio zmieniony 06 gru 2021, 10:43 przez daniel.tucson4, łącznie zmieniany 3 razy.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
@Daniel - zdecydowanie to ten model działania - Szczęśliwego rodzica czy świeżo upieczonego posiadacza wymarzonego cudeńka można doić dwa razy łatwiej niż innych.
BTW.
Mnie proponowali koła 17" z zimówkami i czujnikami za 5 700 - kurcze, to chyba była okazja
BTW.
Mnie proponowali koła 17" z zimówkami i czujnikami za 5 700 - kurcze, to chyba była okazja
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
- daniel.tucson4
- Autor
Żeby była większa dramaturgia poleciałem tu dla kółeczek 19''