Tucson TL
Czy warto kupić Tucson'a z silnikiem GDI?
- kris99
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDI Style 2WD 2019
- Kolor: White Sand
Re: Czy warto kupić Tucson'a z silnikiem GDI?
Tommy sam niemalże odpowiedziałeś sobie na pytanie - bo w końcu kto "bogatemu zabroni" nie ?.
A tak na serio nie rozumiem skądinąd Twojego wywodu. Jak można nie rozumieć ludzi którzy przejeżdżają do pracy 5 km w jedną stronę a potem leca po dzieci do przedszkola, szkoły itd. Sanok jak zapewne zauważyłeś patrząc na mój profil to nei aglomeracja jak Wa-wa itd. wiec akurat tak się złożyło że mam blisko do pracy (dzięki Bogu) wiec co tu nie rozumieć ?. Na wczasach byłem w Chorwacji (1500km w jedna strona, Włoszech 1580km itd) i czym miałem jechać kolego "maluchem". Auto nie jest tylko dla tych którzy z niego nie wysiadają jest też dal takich którzy może i mniej jeżdża na co dzień ale odpukać nikt nie napisał że Tucson musi raz na dzień przejechać 100km
Żeby podsumować wszystko powiem krótko kupiłem po I-szebo mi się podobał a po drugie czyt. wyżej i nie wciskaj mi wywodów - cyt w Twoim przypadku coś większego nie ma sensu bo pokazujesz dziwną naturę kolegi z ciut większym silnikiem. Chcesz mniejsze auto - proszę bardzo kup sobie - mnie stać to mam takie a nie inne nie ? POstaraj się to ogarnąć
A tak na serio nie rozumiem skądinąd Twojego wywodu. Jak można nie rozumieć ludzi którzy przejeżdżają do pracy 5 km w jedną stronę a potem leca po dzieci do przedszkola, szkoły itd. Sanok jak zapewne zauważyłeś patrząc na mój profil to nei aglomeracja jak Wa-wa itd. wiec akurat tak się złożyło że mam blisko do pracy (dzięki Bogu) wiec co tu nie rozumieć ?. Na wczasach byłem w Chorwacji (1500km w jedna strona, Włoszech 1580km itd) i czym miałem jechać kolego "maluchem". Auto nie jest tylko dla tych którzy z niego nie wysiadają jest też dal takich którzy może i mniej jeżdża na co dzień ale odpukać nikt nie napisał że Tucson musi raz na dzień przejechać 100km
Żeby podsumować wszystko powiem krótko kupiłem po I-szebo mi się podobał a po drugie czyt. wyżej i nie wciskaj mi wywodów - cyt w Twoim przypadku coś większego nie ma sensu bo pokazujesz dziwną naturę kolegi z ciut większym silnikiem. Chcesz mniejsze auto - proszę bardzo kup sobie - mnie stać to mam takie a nie inne nie ? POstaraj się to ogarnąć
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
Niestety, nie ogarne. Wydajesz mi sie zbyt „madry” i zbyt zadufany, by podjac z Toba kolejna dyskusje. Moj post powyzej poczytaj ze zrozumieniem. Raz, drugi a moze i trzeci. Tyle w temacie Twojego auta. Czesc.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja żonie chciałem kupić Mercedesa, ale ona go nie chciała, chciała Tucsona... nowego, tak więc powodów wyboru Tucsona i jego opcji jest pewnie tyle ilu jest ich właścicieli. Każdy ma swoje potrzeby - szanujmy je! To nie miejsce by udowadniać że czyjś wybór był idealny, a wybory innych są złe bo nie są zbieżne z tym na czym nam zależało. Wyluzujcie weekend ładny się zapowiada - brać Tucsony, żony i dzieciaki na piknik! Jedni dojadą szybciej inni wolniej, inni przez las (4x4) a inni autostradą... tak jak każdy lubi.
-
- Twórca
- Twój samochód: KIA Cee'd Sportswagon XL 2013 1,6 CRDi 128 6AT
- Kolor: Dark Metal
A co jeśli ktoś potrzebuje kosztów w działalności usługowej, ma wtedy auto w leasingu, które może i ma mały przebieg, ale generuje koszty operacyjne, a po wykupie i sprzedaży daje niezłą sumkę - chyba to ma sens, nawet w oderwaniu od ilości przejechanych kilometrów? Są różne potrzeby i motywy postępowania.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Zgadzam się z kolegą @kriss99. Dobrze kombinuje..
Śmieszą mnie silniki 1,3 T np. Nissan Cashqai.
Szkoda że nie ma w Polsce 2,5GDI jak w najnowszej Sonacie na rynek USA, Chiny.
Zastanawiam się jakie silniki będą za 5-7 lat w Hyundai.
Śmieszą mnie silniki 1,3 T np. Nissan Cashqai.
Szkoda że nie ma w Polsce 2,5GDI jak w najnowszej Sonacie na rynek USA, Chiny.
Zastanawiam się jakie silniki będą za 5-7 lat w Hyundai.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1 -1.6 Comfort, 2- 1.6 N Line
- Kolor: 1-Biały, 2- Biały
Tommy, słabe jest to co piszesz, obrażasz innych, a to jest niegrzeczne.
Straszny egocentryk z Ciebie.
Straszny egocentryk z Ciebie.
- kris99
- Forumowicz
Pytanie było czy warto i ja to starałem się w jakiś sposób zobrazować i ew pomóc komuś w ew. wyborze. Kolega Tommy miał chyba inny cel tylko nie bardzo wiem jaki. Ale to nie mój problem. Pozdrowko dla normalnych tusconomaniaków
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
Nadal nie rozumiesz co napisalem, a to akurat nie moj problem.
- kris99
- Forumowicz
Przecież napisałem chyba wyraźnie że nie. Pisz że zrozumieniem to będzie łatwiej.
Pisząc cyt z Tommy "Serio nie rozumiem ludzi ktorzy robia tak niskie przebiegi, a rzucaja sie na auto za niemalze 100 tys" co chciałeś przekazać Światu? Ja robię rocznie przebiegi rzędu 15-17tys czy mało czy dużo to już moja sprawa. Ale JAKI to ma związek z wyborem auta to już zupełnie nie rozumiem może wyłóż to łopatologicznie bo z tego postu wnioskuje że więcej Cię osób nie rozumie
Pisząc cyt z Tommy "Serio nie rozumiem ludzi ktorzy robia tak niskie przebiegi, a rzucaja sie na auto za niemalze 100 tys" co chciałeś przekazać Światu? Ja robię rocznie przebiegi rzędu 15-17tys czy mało czy dużo to już moja sprawa. Ale JAKI to ma związek z wyborem auta to już zupełnie nie rozumiem może wyłóż to łopatologicznie bo z tego postu wnioskuje że więcej Cię osób nie rozumie
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Kolor: white sand
Mógłbyś jaśniej "Mistrzu" bo chyba nie bardzo załapałam o co chodzi .
Co w nich jest takiego śmiesznego
Czy jesteś może konstruktorem silników i wiesz coś więcej niż ja będąca specjalistką ale w innej dziedzinie (nie motoryzacyjnej). Napisz coś więcej....coś co pozwoli nam wszystkim również się pośmiać bo w gazetach motoryzacyjnych, które opisywały testy naszych bryczek nikt się śmiał się z tego silnika, no ale może nie wszystkie czytałam
Hihi podsumowując ….śmieszy mnie Tucson ale wzięłam i go kupiłam.