Mam nadzieję za jakiś czas wrzucić tu fotkę kolejnego Tucsona - póki co czekam i hmmm... Wcale nie mam pewności co z tego czekania wyjdzie. Zamówiłem mniej więcej w połowie września 1.6 T-GDi 150 KM DCT 48V Executive i w zamówieniu mam termin realizacji na połowę grudnia. Strasznie marny termin - bo teoretycznie po 15 dniach przejdzie mu rocznik, ale nie ma wyjścia. Zanim zamówiłem obdzwoniłem pół Polski, bo w drugim tygodniu września Hyundai pokasował dealerom złożone zamówienia, które złożyli by mieć na placu i okazało się, że liczba samochodów dostępnych albo takich, które (teoretycznie) są zamówione - bardzo mocno się skurczyła i nie było co wybrać. Część dealerów otwarcie powiedziała, że nie ma opcji na 2021 i mogą przyjąć zamówienie tylko do produkcji na eocznik modelowy 2022, a ja na dodatek jeszcze napaliłem się na inteligentną klapę w konfiguracji. Wyszedł z tego wszystkiego niezły cyrk. Chciałem białego - początkowo z MT, ale w czasie kiedy się zastanawiałem - dosłownie w ciągu 4 godzin ktoś mi go sprzątnął. Potem dealer szukał i proponował N-Line, tyle że tu już cena w górę, a choć ładny to już poza moim budżetem. W końcu u innego dealera znalazł się biały Executive z klapą ale za to z DCT. Zdecydowałem się więc na automat i kiedy poprosiłem o rezerwację szybko okazało się, że wszystko się zgadza aleeeee... białego jednak nie ma, ale może być Silky Bronze. Za pomyłkę dostałem tysiąc zł dodatkowego rabatu na lakier. Niby więc jest zamówiony i wszystko zaliczkowane, ale... Czy zdążą wyprodukować w roczniku modelowym 2021, czy mi nie anulują zamówienia? Kto to wie - teraz czasy są tak porąbane, że to klienci biegają za dealerami a nie odwrotnie, a zaliczka to guzik warte zobowiązanie. Czekam więc niecierpliwie na rozwój akcji.
Co do samego nowego Tucsona mam 10 milionów pytań, ale to już w poszczególnych wątkach.
Oczekiwanie zaostrza apetyt

miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!