Przełożyli mi te na których był oryginalnie i nie było problemu tylko wentyle nie spasowały musiałem dokupić
Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Re: Hyundai Tucson 2021 (NX4)
Dajcie znać, czy się ktoś orientuje czy w listopadzie/grudniu auta wyjeżdżają już do salonów na oponach zimowych Jest losowo czy jakiś kalendarz? A jeżeli na letnich, to jak jest z tymi czujnikami w wentylach: czy bezproblemowo na te same felgi wulkanizator przełoży opony zimowe oraz wentyle - i czy te wentyle to trzeba jakoś specjalnie montować czy kalibrować jak opona będzie o identycznych rozmiarach
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
Kolego nie wiem jak to jest kiedy zakładane są letnie czy zimowe.
Wiem jednak, że po przełożeniu opon nic nie musisz robić. Nie musisz zmieniać wentyli, kalibrować i robić innych zabiegów. Robisz przekładkę gum i będziesz bez problemu śmigać.
Wiem jednak, że po przełożeniu opon nic nie musisz robić. Nie musisz zmieniać wentyli, kalibrować i robić innych zabiegów. Robisz przekładkę gum i będziesz bez problemu śmigać.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 GDI komfort 2020
- Kolor: czarny
Witam.Ja wyjeżdżałem z salonu w grudniu 2020 na letnich oponach .
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: White
Pytałem jak kupowałem w 2018 r jak jest z oponami. Auto z salony wyjeżdża na letnich bez względu na porę roku chyba że sobie ktoś zamieni/zleci "dostanie gratis", jak zwał tak zwał.
- daniel.tucson4
- Autor
Panowie - dziękuję za info o oponach. Nie marudzę, tylko po prostu liczę i nie wiem czy na "karpia" mi starczy, - odbiór, teoretycznie, w grudniu - oby, bo na początku grudnia nie ma śniegu bo: 4 tysiące na ubezpieczenie i kolejne 4 tysiące na opony zimowe = 8 koła No cóż, będę miał na to, ale będzie boleć... A pytałem i ubezpieczenie w ASO nie można wziąć na raty tylko jednorazowo
To nie wiem, kupić te zimówki i czy można zlecić ASO by te zimówki moje mi przełożyli czy oni tylko zmieniają te co oni mają na stanie Pytam, bo przymierzam się na Pirelli Scorpio...
To nie wiem, kupić te zimówki i czy można zlecić ASO by te zimówki moje mi przełożyli czy oni tylko zmieniają te co oni mają na stanie Pytam, bo przymierzam się na Pirelli Scorpio...
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI (132KM) Style 2WD
- Kolor: Stellar blue
O matko, przy nowej furze nic dealer nie zaproponował? Ja zimówki dostałam w gratisie z kompletem gumowych dywanikow (+ mata do bagaznika). Nawet specjalnie o to nie musiałam prosić, ale może czasy się zmieniły i teraz się od kupujących opędzić nie mogą
- daniel.tucson4
- Autor
Co?? Zimówki dają gratis Niech się odezwą ci którzy dostali zimówki na Nowego Tucsona od maja 2021 - z góry dziękuję
P.S. Tak Czasy się mocno zmieniły Jol_a, Ty w Jaremko kupiłaś i kiedy te opony wynegocjowałaś - przy odbiorze auta czy wcześniej
P.S. Tak Czasy się mocno zmieniły Jol_a, Ty w Jaremko kupiłaś i kiedy te opony wynegocjowałaś - przy odbiorze auta czy wcześniej
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDi 150 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Knight
Ha! Niniejszym odzywam się... Odebrałem miesiąc temu i dostałem komplet zimówek. Pytałem się tylko o jakiś gratis, specjalnie nie naciskałem... Myślałem, że w najlepszym razie dostanę kamizelkę odblaskową. A tu proszę...
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Ilość (wartość) gratisów jest pochodną ceny finalnej za samochód. Swoją drogą nie ma czegoś jak "gratis", upust w cenie może być w żywej gotówce lub w "towarze" np. opony.
Ja kupiłem HT z upustem w wysokości 30 tys. (cena katalogowa 146 tys. cena kupna 116 tys.) - więc "gratisem" mogły być tylko gadżety, czy też upust na przeglądy w wysokości 10%. A opony zawsze wolę sam wybierać niż mieć narzucone przez dilera.
Ja kupiłem HT z upustem w wysokości 30 tys. (cena katalogowa 146 tys. cena kupna 116 tys.) - więc "gratisem" mogły być tylko gadżety, czy też upust na przeglądy w wysokości 10%. A opony zawsze wolę sam wybierać niż mieć narzucone przez dilera.