Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
To jakieś nieporozumienie !!! Niech sobie biorą Twoje auto i robią z nim co chcą ! Niech ci dadzą nowe i mają spokój przynajmniej z Tobą.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Cena skrzyni robi wrażenie, tym bardziej dziwię się, że nasi serwismeni będą rozbierać nową skrzynie i ją "usprawniać".
No chyba, że zastosują stary sprawdzony sposób z czasów Poloneza, zagęszczą olej trocinami i będzie git!
No chyba, że zastosują stary sprawdzony sposób z czasów Poloneza, zagęszczą olej trocinami i będzie git!
Ostatnio zmieniony 27 paź 2017, 20:13 przez miras2016, łącznie zmieniany 1 raz.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
- Kolor: Fiery Red
Na razie nowego nie chcą dać, ale jest postęp. Teraz nie twierdzą, że tego nie słyszą, tylko dalej coś gadają o "specyficznych warunkach eksploatacji". Uznali też z tytułu rękojmi, więc może wymienią jeszcze coś 2x i będę musieli wydać nowy, lub uznają że tak będzie jednak taniej.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Ooo nowy trop: "specyficzne warunki eksploatacji", a może ocieplenie klimatu, albo burze magnetyczne... Nie ważne, oby sprawa znalazła szczęśliwy finał. Tylko tych straconych nerwów, to już nic nie zrekompensuje.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Twórca
Taka była ich poprzednia wersja, że nie wymaga napraw bo to cecha pojazdu w nietypowych warunkach eksploatacji, teraz naprawiają i delikatnie wciskają kit, a może ktoś uwierzy i się odczepi.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1,6 T-GDI 177 KM, 2WD, 6MT
- Kolor: Micron Grey
Witam
Po dłuższej nieobecności na forum pragnę się pochwalić tym , że service usłyszał u mnie hałas skrzyni i maja działać- wyjęcie skrzyni - maja porobić zdięcia i nagrany materiał buczenia przesłac do centrali. dalej centrala ma orzec co z tym dalej czy wymiana skrzyni czy próba jej naprawy. Troche ma to potrwać, więc bez problemu dostałem samochód zastępczy. Oczywiście jak zwykle okazuje się , że jestem pierwszym z takim uszkodzeniem. Poinformuje kolegów o dalszych losach.
Po dłuższej nieobecności na forum pragnę się pochwalić tym , że service usłyszał u mnie hałas skrzyni i maja działać- wyjęcie skrzyni - maja porobić zdięcia i nagrany materiał buczenia przesłac do centrali. dalej centrala ma orzec co z tym dalej czy wymiana skrzyni czy próba jej naprawy. Troche ma to potrwać, więc bez problemu dostałem samochód zastępczy. Oczywiście jak zwykle okazuje się , że jestem pierwszym z takim uszkodzeniem. Poinformuje kolegów o dalszych losach.
-
- Twórca
Coś niebywałego, dotychczas serwisy twierdziły, że problemu nie ma. Niestety te wymiany skrzyń nic nie dają, a jedynie brzęczy trochę inaczej. U mnie od 15 listopada będą naprawiać nową. Problem po prostu jest szerszy niż sama skrzynia. Mnie pewnie czeka niedługo batalia, o dalsze kroki. Próbuj zmusić serwis do naprawy w ramach rękojmi. Nie zapomnij, aby wydano ci potem protokół naprawy, bo inaczej nie masz dowodów.
Kiedy kupiłeś samochód?
Kiedy kupiłeś samochód?
-
- Twórca
No i jesteśmy po kolejnej naprawie, która oczywiście nie przyniosła skutku. Samochód miał być dziś odebrany, ale nie będzie. Serwis chciał, aby Hyundai potwierdził, że tak ma być, bo oni mają 4 takie. Wysłali filmiki do producenta, ale ten nie stwierdził, iż jest to prawidłowość i ma przyjechać do naszego pojazdu ktoś z fabryki. Najprawdopodobniej auto zostanie zabrane do producenta. Wstępnie powiedzieli, że to chyba jednak silnik. SIC!!
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-DGI 2WD style
- Kolor: white sand
Witam.
Mam ten sam silnik. Autko odebrane we wrześniu. I jak przyszły chłodne dni, to jak wyjeżdżam z garażu i zamykam bramę, to słyszę jak coś dzwoni przy lewym nadkole. Chociaż z prawego także ten dźwięk dochodzi. Oczywiście po przejechaniu kawałka ok 1 km już jest cisza jak się zatrzymam. Podejrzewam, że wiele osób, które ma taki silnik, nawet nie wie, że coś im dzwoni. Bo jeśli auto stoi na ulicy, to wsiada, odpala i jedzie. W środku w aucie nic nie słychać. Jestem bardzo ciekaw rozwiązania sytuacji. Póki co nie zgłaszam tego do ASO bo nic mi to nie da - skoro nie wiedzą co i jak. Poczekam na rozwiązanie sytuacji u Ciebie. Trzymam mocno kciuki.
Mam ten sam silnik. Autko odebrane we wrześniu. I jak przyszły chłodne dni, to jak wyjeżdżam z garażu i zamykam bramę, to słyszę jak coś dzwoni przy lewym nadkole. Chociaż z prawego także ten dźwięk dochodzi. Oczywiście po przejechaniu kawałka ok 1 km już jest cisza jak się zatrzymam. Podejrzewam, że wiele osób, które ma taki silnik, nawet nie wie, że coś im dzwoni. Bo jeśli auto stoi na ulicy, to wsiada, odpala i jedzie. W środku w aucie nic nie słychać. Jestem bardzo ciekaw rozwiązania sytuacji. Póki co nie zgłaszam tego do ASO bo nic mi to nie da - skoro nie wiedzą co i jak. Poczekam na rozwiązanie sytuacji u Ciebie. Trzymam mocno kciuki.
-
- Twórca
Najlepsze, że nadal każdemu mówią co innego i co chwilę zmieniają front. Myślę, że w najbliższych dniach mogę się dowiedzieć jeszcze wielu ciekawych rzeczy. Jak twierdzi serwis jest ok. ale oddać go nie mogą po naprawie.
Liczę, że w końcu coś się ruszy, bo już nie mam nerwów, do tłumaczeń o specyficznych warunkach eksploatacji, fabrycznych luzach i innych pierdół.
Liczę, że w końcu coś się ruszy, bo już nie mam nerwów, do tłumaczeń o specyficznych warunkach eksploatacji, fabrycznych luzach i innych pierdół.