Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
maik30d - facet z Tiguana pewnie już trzecią zdrowaśkę odmawiał aby mu korby bokiem nie wyszły
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: szary
sorry pomyliłem linka z nagraniem
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1,6 t-gdi 2016
- Kolor:
U mnie ten sam objaw. Czekam na nowa skrzynie. Ma byc dopiero w marcu, moze to będzie juz ta bez wad
Jaki masz silnik u siebie Kolego?
Szymek w opisie podał silnik 1.6 T-GDI
-
- Nowicjusz
- Kolor:
Przebieg 4500 km. Moim zdaniem to wada wielu aut z ta skrzynią. U mnie jak problem brzeczenia był mały w trakcie rozruchu to po dodaniu kilka razy gazu na biegu jałowym na zimnym silniku odrazu brzeczenie wyraźne. Po rozgrzaniu i spadku obrotów ustaje.
-
- Nowicjusz
- Kolor:
Silnik 1,6 tgdi manual
-
- Nowicjusz
- Kolor:
Skrzynie rozbierali i nic nie znaleźli. Niby jakiś syf sie zbierał na łożysku czy coś i jak olej zimny to brzeczało. Ale myślę ze HMPolska zna sprawe tylko siedzą cicho i czekaja az ktoś zgłosi i wymienija indywidualnie. U mnie w serwisie facet powiedział ze był tylko zdziwiony ze jak zgłosili sprawę to Hyundai odpisał odrazu ze skrzynie wymiana na nową.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai ix20
- Kolor:
Sprawa skrzyni zaczyna mnie już poważnie irytować Nie wiem jak Wy ale ja oczekuję od Hyundai Motor Poland oficjalnego komunikatu jaki jest ich plan naprawczy, czy wymiana skrzyń, czy ich naprawa (a jeśli tak to co konkretnie). Karmimy się tylko plotkami które nie są nigdzie oficjalnie potwierdzone
Wczoraj byłem swoim ix20 na 5-tym przeglądzie i rozmawiałem z kierownikiem z ASO który powiedział, że na obecną chwilę o niczym w sprawie wymiany skrzyń nie słyszał. Czyżby sprawa została jak zawsze zamieciona pod dywan? Hyundai w tej chwili najwięcej zarabia na modelu Tucson i powinno in zależeć na dobrym wizerunku.
Wczoraj byłem swoim ix20 na 5-tym przeglądzie i rozmawiałem z kierownikiem z ASO który powiedział, że na obecną chwilę o niczym w sprawie wymiany skrzyń nie słyszał. Czyżby sprawa została jak zawsze zamieciona pod dywan? Hyundai w tej chwili najwięcej zarabia na modelu Tucson i powinno in zależeć na dobrym wizerunku.
Szczerze współczuje
Kto wie czy serwis czegoś nie pochrzanił (w końcu wymiana skrzyni to poważna ingerencja). Może nie dopięli jakiejś złączki od czujnika ?
Kto wie czy serwis czegoś nie pochrzanił (w końcu wymiana skrzyni to poważna ingerencja). Może nie dopięli jakiejś złączki od czujnika ?