Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1,6 t-gdi 2016
- Kolor:
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Czyli wychodzi na to ze to nie koniec problemów z nowym modelem. Apropo kontroli zjazdu, moje pierwsze wrażenie zwiazane z brzeczeniem i skrzynia było ze pojawilo sie to po skorzystaniu z kontroli zjazdu gdzie zaczelo szarpać autem i dziwnie zgrzytac. Może ta skrzynie nie toleruje tych systemów. W każdym razie ludzie nowy samochód a tu takie jaja.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Albo kolega maik30d trafił na wyjątkowo pechowy egzemplarz, albo nasz piękny samochodzik nie grzeszy niezawodnością.
Oby nie podzielił losu Kia Sportage, która w rankingu awaryjności samochodów do 3 lat zajęła... pierwsze miejsce
Oby nie podzielił losu Kia Sportage, która w rankingu awaryjności samochodów do 3 lat zajęła... pierwsze miejsce
1.6 T-GDI 4WD Comfort
- Scooter80
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Mircon Grey
Zgrzytanie to system ABS. SZARPANIE to efekt hamowania pojazdu.Szymek607 pisze: ↑15 lut 2017, 8:43Apropo kontroli zjazdu, moje pierwsze wrażenie zwiazane z brzeczeniem i skrzynia było ze pojawilo sie to po skorzystaniu z kontroli zjazdu gdzie zaczelo szarpać autem i dziwnie zgrzytac. Może ta skrzynie nie toleruje tych systemów. W każdym razie ludzie nowy samochód a tu takie jaja.
-
- Mistrz
- Kolor:
Wspomagania zjazdu użyłem do tej pory dwa razy (bardziej z ciekawości niż konieczności). Potwierdzam, słychać to dość głośno, ale działa całkiem fajnie.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Mistrz
- Kolor:
Tu masz ranking 2017:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/najbard ... 017/hlp3db
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
W moim 1.6 GDI jak auto postało trochę na mrozie, przy rozruchu też od czasu do czasu słyszałem to brzęczenie, było bardzo ciche i po przejechaniu się kawałek znikało. Teraz gdy się ociepliło to nic już nie brzęczy. Poza tym dźwiękiem auto zachowywało się normalnie. Więc problem nie dotyczy tylko 1.6 T-GDI.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Nie chce być złym prorokiem, ale przypuszczam, że ten problem dotyczyć może nawet wszystkich Tucsonów z manualną skrzynią. Jedni odczuli ten objaw zaraz po wyjechaniu z salonu, jedni po 2000km, a jeszcze inni po 10000km, a większość pewnie jeździ i nawet tego nie słyszy (gdyby nie ten temat ja bym nie usłyszał). Niektórym ten objaw ustał, niektórym się nasilił, niektórym pojawia się i znika. Pisał tu kiedyś ktoś - wsiadając do 4 testowych Tucsonów we wszystkich było słychać ten odgłos.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
Zawsze bawiły mnie te raporty (w tym konkretnym np. Przeplona żarówka to poważna awaria).Dziwnym trafem np.w raporcie zadowolenia klientów w GB. to jeden z najlepiej ocenianych modeli, to samo w USA.miras2016 pisze: ↑15 lut 2017, 10:03Tu masz ranking 2017:
Co do skrzyń, to rzeczywiście musi mieć związek z mrozami, bo jak pytałem znajomego w KIA, to wywalił oczy, źe pierwsze słyszy i nie mieli ani jednego przypadku. W Hyundaiu też to mówią. Ale u nas mrozy to rzadkość.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai ix20
- Kolor:
Wczoraj HMP w odpowiedzi na moją korespondencję napisał:
"Zgłoszony przez Ciebie problem został przekierowany do fabryki i działu R&D. Trwa analiza zgłoszenia oraz tego, czy podobne sygnały zostały zasygnalizowane jeszcze gdzieś w Europie.
Pozdrawiamy,
Zespół Hyundai Polska"
Z tego wynika że Wasze zgłoszenia (użytkownikówTuscon) nie zostały zasygnalizowane gdzieś w europie To jest jakiś cyrk
"Zgłoszony przez Ciebie problem został przekierowany do fabryki i działu R&D. Trwa analiza zgłoszenia oraz tego, czy podobne sygnały zostały zasygnalizowane jeszcze gdzieś w Europie.
Pozdrawiamy,
Zespół Hyundai Polska"
Z tego wynika że Wasze zgłoszenia (użytkownikówTuscon) nie zostały zasygnalizowane gdzieś w europie To jest jakiś cyrk
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
- Kolor: Fiery Red
Niestety u mnie dokładnie to samo. Dźwięk usłyszałem przy odbiorze, ale jakoś bardzo w pierwszym momencie mnie nie zaniepokoił. Później cały czas samochód użytkowała moja żona. W chwili obecnej 4000km. Wczoraj przy otwartych drzwiach, na parkingu, zwróciłem na niego uwagę. To grzechotanie słychać tylko na zimnym silniku i jest identyczne załączonymi wcześniej przykładami. Najgłośniejszy w okolicach lewego nadkola, przy lekkim dodaniu gazu, nieco cichnie po wciśnięciu sprzęgła. Dźwięk bardzo mi przypomina, ten, który miałem we Facie Siena, gdy nie do końca wszedł wsteczny bieg. Poza tym samochód jeździ bardzo dobrze. Samochód kupiony w Dąbrowie Górniczej. W najbliższych dniach zgłosimy problem w serwisie.