Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai ix20
- Kolor:
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Jedyny naprawdę trzeźwo myślący ASO, który zmierzył się profesjonalnie z problemem niestety nie jest już ASO Hyundai:( widocznie był niewygodny dla Hyundai Motor Poland. To firma RENOCAR w Warszawie - zajebisty były serwis, pomogli jednemu z użytkowników ix20 wymieniając mu skrzynie i to załatwiło sprawę. Nie było to proste, ponieważ wcześniej zanim do tego doszli wymienili mu skrzynię na jakąś używaną z ix20 z rozbitego samochodu z przebiegiem 2000km i na niej też było słyszalne zgrzytanie na biegu jałowym. Dopiero wymiana na kolejną usunęła usterkę. Napisałem dziś maila do tego właściciela z pytaniem czy jest nadal tak kolorowa jak miało być, napisałem również do właściciela i30, którego też dotknął ten problem i też wymieniał skrzynie. Jestem w posiadaniu vin-ów samochodów w której była ta usterka. Nie wiem co mam jeszcze zrobić:( Naprawdę tracę cierpliwość a moja 5 letnia gwarancja kończy się 15 lutego:(
-
- Świeżak
- Kolor:
Jestem po rozmowie telefonicznej z właścicielem ix20 u którego wymienili skrzynie biegów 3 lata temu i do tej pory jest już wszystko poprawnie. Jestem w 100% przekonany że w moim i waszym przypadku to wina wadliwych skrzyń biegów, dokładnie chodzi o jeden wałeczek który ma niewielki luz i generuje ten dźwięk. Potwierdził to warszawski były serwis RENOCAR, a dokładnie kierownik tego serwisu. Jeśli ktoś z was ma blisko to może niech skorzysta z ich pomocy w formie diagnostyki. Hyundai narobił bublowatych skrzyń biegów i teraz jest problem.
-
- Świeżak
- Kolor:
Usterka w moim samochodzie pojawiła się po raz pierwszy przy przebiegu 4000km (mój samochód odkupiłem od dealera po jazdach testowych z przebiegiem 2000km).
Maik30d nasuwa się pytanie czy skrzynia, którą wymienili u Ciebie była nowa czy może wymontowana z innego Tucsona.Jeszcze jedna rzecz w Twoim przypadku Mnie zastanawia a mianowicie skąd tak szybko serwis wziął nową skrzynię biegów bo pisałeś 18 Stycznia o 12.04, że czas oczekiwania jest tragiczny a o 20.22 tego samego dnia otrzymałeś informację, że skrzynia jest wymieniona na nową.Po takiej szybkiej wymianie żądał bym pokazania starej skrzyni biegów z Twojego auta.Ja tam już w nic nie wierzę Hyundaiowi
Czyli przez jeden wałeczek tyle problemów.Podejrzewam, że dobry warsztat poradził by sobie z tym problemem w jeden dzień no ale Hyundai zamiast się przyznać do wadliwej części i ją wymienić woli sprawę zamiatać pod dywanmagnusus pisze: ↑28 sty 2017, 14:28Jestem po rozmowie telefonicznej z właścicielem ix20 u którego wymienili skrzynie biegów 3 lata temu i do tej pory jest już wszystko poprawnie. Jestem w 100% przekonany że w moim i waszym przypadku to wina wadliwych skrzyń biegów, dokładnie chodzi o jeden wałeczek który ma niewielki luz i generuje ten dźwięk. Potwierdził to warszawski były serwis RENOCAR, a dokładnie kierownik tego serwisu.
A tak przy okazji po wczorajszych Naszych wpisach na profilu Hyundaia na Facebooku nie ma śladu
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Ja uważam, że program Turbo kamera byłby wskazany. Taki materiał to piękna antyreklama (kto po emisji chciałby ryzykować zakup wadliwego auta?) i może Hyundai wziąłby się w końcu za to jak trzeba.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
Okazuje się, że czasami zamiast czekać na rozwiązanie problemu przez serwis Hyundaia lepiej wziąć sprawy w swoje ręce a konkretnie młotek do ręki
http://www.hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2146
Jak można wypuścić z fabryki coś takiego
http://www.hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2146
Jak można wypuścić z fabryki coś takiego
-
- Świeżak
- Kolor:
Dam czas Hyundai Motor Poland do połowy przyszłego tygodnia, oczywiście zaraz odświeżę post na Facebooku żeby temat ich bardziej bolał. Tym bardziej że dziś dzwoniłem zgodnie ze wskazówkami do swojego ASO, ale nic tam nie słyszeli co by HMP wskazał rozwiązanie problemu i co najważniejsze zalecił kolejną wymianę skrzyni. Jedno jest pewne, to pierwszy i ostatni samochód z marki Hyundai. Zawiedziony jestem i już dwa razy do tej samej rzeki nie wejdę.
Ja chciałem kupić nową Kia Sportage ale po przebojach na tym forum niektórych z Tucsonem i po bliższemu przyjrzeniu się temu koncernowi dałem sobie spokój.Ja w to nie wchodzę
Kolejny zadowolony....
http://www.mojasportage.pl/viewtopic.php?f=66&t=4328
Kolejny zadowolony....
http://www.mojasportage.pl/viewtopic.php?f=66&t=4328
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: szary
Kolego nie jesteś sam, też drapię się po głowie bo ma CRV w dobrej cenie uzgodnią.Ja chciałem kupić nową Kia Sportage ale po przebojach na tym forum niektórych z Tucsonem i po bliższemu przyjrzeniu się temu koncernowi dałem sobie spokój.Ja w to nie wchodzę