Maik30d nasuwa się pytanie czy skrzynia, którą wymienili u Ciebie była nowa czy może wymontowana z innego Tucsona.Jeszcze jedna rzecz w Twoim przypadku Mnie zastanawia a mianowicie skąd tak szybko serwis wziął nową skrzynię biegów bo pisałeś 18 Stycznia o 12.04, że czas oczekiwania jest tragiczny a o 20.22 tego samego dnia otrzymałeś informację, że skrzynia jest wymieniona na nową.Po takiej szybkiej wymianie żądał bym pokazania starej skrzyni biegów z Twojego auta.Ja tam już w nic nie wierzę Hyundaiowi
Czyli przez jeden wałeczek tyle problemów.Podejrzewam, że dobry warsztat poradził by sobie z tym problemem w jeden dzień no ale Hyundai zamiast się przyznać do wadliwej części i ją wymienić woli sprawę zamiatać pod dywanmagnusus pisze: ↑28 sty 2017, 14:28Jestem po rozmowie telefonicznej z właścicielem ix20 u którego wymienili skrzynie biegów 3 lata temu i do tej pory jest już wszystko poprawnie. Jestem w 100% przekonany że w moim i waszym przypadku to wina wadliwych skrzyń biegów, dokładnie chodzi o jeden wałeczek który ma niewielki luz i generuje ten dźwięk. Potwierdził to warszawski były serwis RENOCAR, a dokładnie kierownik tego serwisu.
Kolego nie jesteś sam, też drapię się po głowie bo ma CRV w dobrej cenie uzgodnią.Ja chciałem kupić nową Kia Sportage ale po przebojach na tym forum niektórych z Tucsonem i po bliższemu przyjrzeniu się temu koncernowi dałem sobie spokój.Ja w to nie wchodzę