Tucson TL
Android Auto & Apple CarPlay
-
- Świeżak
- Twój samochód: GO 1,6 GDI
- Kolor: White Sand
Re: Android Auto & Apple CarPlay
Plik powinien mieć rozszerzenie arm64-v8a, a może masz zablokowaną instalację z nieznanych źródeł. Nie powinno być problemu
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 crdi STYLE 2WD
- Kolor: Czarny
Hej to teraz reasumując, gdzie znajde pliki i instrukcje aktualizacji do Carplay i android auto ?
-
- Świeżak
- Twój samochód: GO 1,6 GDI
- Kolor: White Sand
Jeżeli zainstalowałeś ze strony googla to odinstaluj i ściągnij plik instalacyjny ze strony, którą wcześniej zamieściłem. Instaluj i musi chodzić.
- Hadoram
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDi 2WD
- Kolor: Czerwony perła
Apkę ściągnęła ze strony apkmirror.com i zainstalowała, oczywiście wcześniej musiałem w androidzie ustawić na "pozwalaj instalować z innych źródeł" czyli spoza sklepu googla.
Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Używam głównie dwóch opcji, googla maps i spotify no i oczywiście do dzwonienia. Jedyny minus to, że musi być na kabelku, ale w zasadzie jak jadę w trasę to mi to nie przeszkadza.
Ostatnio zaktualizowałem AndroidAuto do najnowszej wersji i śmiga bardzo dobrze.
- Hadoram
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDi 2WD
- Kolor: Czerwony perła
Potwierdzam, że jakość kabla ma znaczenie. Przy gorszym kabelku zdarzało się zrywanie połączenia AA, a przy lepszym tego nie ma.darek7305 pisze: ↑31 gru 2018, 21:44Wersja 3.4 to historia, ze strony https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto należy pobrać apkę i zainstalować. Żadna z google nie pójdzie, gdyż oficjalne Android auto na terenie Polski nie obowiązuje.
Ponadto jakość kabla ma znaczenie
- zk-bk
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 2.0 CRDI BlueDrive GO+
- Kolor: Polar White
W moim przypadku również bardzo pozytywne wrażenia z eksploatacji Android Auto. Zainstalowana wersja 3.9.585063 (styczeń 2019) na starym modelu smartphone'a - Samsung Galaxy Note 3 z Androidem 5 funkcjonuje bez zarzutu. Oczywiście połączenie kablem USB. Dotychczas przećwiczyłem polecenia AA:
- połącz <imię, nazwisko> (kontakt z książki telefonicznej) - łączy bez gadania,
- odtwórz <muzykę>, <tytuł>, <wykonawca> - w moim przypadku Spotify, ale wyszukuje również muzykę w mojej bibliotece Googla, którą mam na moim koncie, czasem czegoś nie znajduje lub nie rozumie, ale w sumie jest to fajne i użyteczne,
- nawiguj <adres> - wg Google Maps, moim zdaniem często jest to lepsze niż nawigacja fabryczna, ogólnie warto mieć alternatywę w zakresie nawigacji),
- zatrzymaj nawigację – słucha i zatrzymuje
- wyślij komunikat do <nazwa kontaktu> - wysyła dyktowane sms’y po kontaktów z bazy telefonu,
- głosowy odczyt sms’a, który wpłynął (w moim przypadku był konieczny dotyk ekranu, aby to polecenie zostało wykonane),
- "Odpowiedz" głosowo na sms. W moim przypadku polecenie „Odpowiedz” nie zostało zrozumiane przez AA, ale słowo angielskie zadziałało „Answer”.
Ogólny wniosek: część poleceń chyba nie jest jeszcze właściwie spolszczona, czasem można uratować sprawę z AA poprzez wydanie mu polecenia angielskiego
- godzina <nazwa miasta> - to raczej ciekawostka ciekawostka
Ogólnie spora frajda z uruchomienia tego w moim aucie.
- połącz <imię, nazwisko> (kontakt z książki telefonicznej) - łączy bez gadania,
- odtwórz <muzykę>, <tytuł>, <wykonawca> - w moim przypadku Spotify, ale wyszukuje również muzykę w mojej bibliotece Googla, którą mam na moim koncie, czasem czegoś nie znajduje lub nie rozumie, ale w sumie jest to fajne i użyteczne,
- nawiguj <adres> - wg Google Maps, moim zdaniem często jest to lepsze niż nawigacja fabryczna, ogólnie warto mieć alternatywę w zakresie nawigacji),
- zatrzymaj nawigację – słucha i zatrzymuje
- wyślij komunikat do <nazwa kontaktu> - wysyła dyktowane sms’y po kontaktów z bazy telefonu,
- głosowy odczyt sms’a, który wpłynął (w moim przypadku był konieczny dotyk ekranu, aby to polecenie zostało wykonane),
- "Odpowiedz" głosowo na sms. W moim przypadku polecenie „Odpowiedz” nie zostało zrozumiane przez AA, ale słowo angielskie zadziałało „Answer”.
Ogólny wniosek: część poleceń chyba nie jest jeszcze właściwie spolszczona, czasem można uratować sprawę z AA poprzez wydanie mu polecenia angielskiego
- godzina <nazwa miasta> - to raczej ciekawostka ciekawostka
Ogólnie spora frajda z uruchomienia tego w moim aucie.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1,6 GDI Comfort
- Rok produkcji: 2019
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Micron Grey
Wystarczy zainstalować na telefonie aplikację android auto z innej strony nie z Google. I po odpaleniu łączy się z ekranem w samochodzie. Śmigają mapy google oraz waze. Pozdrawiam.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson TLe 1.6 GDI Comfort
- Kolor: biały
Pod tym linkiem masz wszystkie wersje AA.
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1,6 GDI Comfort
- Kolor: Micron Grey
Strona https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/ . Tylko w telefonie trzeba odznaczyć że wolno instalować z innych źródeł.