Tucson TL
Android Auto & Apple CarPlay
- Hrabia
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI 2WD Comfort + Navi
- Kolor: Polar White
Android Auto & Apple CarPlay
Pozwoliłem sobie skontaktować się za pomocą oficjalnego formularza na stronie hyundai.pl z działem pomocy z pytaniem czy i kiedy nasz samochód w PL otrzyma wsparcie dla Android Auto.
Oto co się dowiedziałem:
"Uprzejmie informujemy, że w tej chwili nie mamy informacji kiedy będą te usługi dostępne i czy będzie możliwość aktualizacji oprogramowania w modelu Nowy Tucson w Europie.Pragniemy zaznaczyć, że zgodnie z informacją na stronie Google dostawcy aplikacji Android Auto nie jest ona obecnie dostępna dla Polskich klientów więc może nie funkcjonować poprawnie w naszym kraju."
Posiadacze samochodów w USA otrzymali bezpłatną aktualizację (do samodzielnego wykonania).
https://www.hyundaiusa.com/myhyundai/so ... ndroidauto
(W zamieszczonych poniżej filmikach jest info jak system działa)
Informacje w tym temacie i opis możliwości:
https://itnerd.wordpress.com/2016/07/01 ... n-limited/
https://itnerd.wordpress.com/2016/06/22 ... ai-Tucson/
Niestety faktycznie Android Auto nie jest dostępne w PL. Pozostaje pisać do Google aby udostępnili usługę.
https://www.android.com/auto/
Oto co się dowiedziałem:
"Uprzejmie informujemy, że w tej chwili nie mamy informacji kiedy będą te usługi dostępne i czy będzie możliwość aktualizacji oprogramowania w modelu Nowy Tucson w Europie.Pragniemy zaznaczyć, że zgodnie z informacją na stronie Google dostawcy aplikacji Android Auto nie jest ona obecnie dostępna dla Polskich klientów więc może nie funkcjonować poprawnie w naszym kraju."
Posiadacze samochodów w USA otrzymali bezpłatną aktualizację (do samodzielnego wykonania).
https://www.hyundaiusa.com/myhyundai/so ... ndroidauto
(W zamieszczonych poniżej filmikach jest info jak system działa)
Informacje w tym temacie i opis możliwości:
https://itnerd.wordpress.com/2016/07/01 ... n-limited/
https://itnerd.wordpress.com/2016/06/22 ... ai-Tucson/
Niestety faktycznie Android Auto nie jest dostępne w PL. Pozostaje pisać do Google aby udostępnili usługę.
https://www.android.com/auto/
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6T-GDI 7DCT AWD Style
- Kolor: Biały
Re: Android Auto & Apple CarPlay
Też do nich pisałem i dostałem troszkę inną odpowiedź
Szkoda, bo bardzo fajna sprawa z android auto / apple carplay.Uprzejmie informujemy, że z informacji otrzymanych z Działu Technicznego w obecnej chwili Android Auto jest dostępne dla modelu i40 od produkcji styczniowej tego roku, zaś w samochodach z zeszłego roku, od produkcji lutowej, istnieje możliwość uaktualnienia oprogramowania nawigacji.
W chwili obecnej nie posiadamy informacji kiedy aplikacja ta dostępna będzie w innych modelach np. w Nowym Tucsonie.
Pragniemy jednak zaznaczyć, że zgodnie z informacją na stronie Google - dostawcy aplikacji, Android Auto nie jest obecnie dostępna dla polskich klientów i może nie funkcjonować poprawnie w naszym kraju.
Tucsona 2016 1.6T-GDI 7-DCT 4WD Polar White
- gdyl
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6
- Kolor: Czarny
a oryginalne navi przypadkiem nie sa na Windows Embedded Compact 7 ?
dokładnie tak - na Windows CE
I fajne jest to, że można zamknąć nakładkę hyundaia i wejść prosto do windy - a jak to zrobimy, to mamy niezłe pole manewru. Od odtwarzania audio/video poprzez uruchamianie innych nawigacji aż po uruchamianie innych nakładek systemowych - np. takich
Tu można zobaczyć jak wygląda winda:
https://www.youtube.com/watch?v=Tq2vurpr470
Sam jeszcze czekam na samochód, ale pena z oprogramowaniem, playerami i kodekami już mam zrobionego
I fajne jest to, że można zamknąć nakładkę hyundaia i wejść prosto do windy - a jak to zrobimy, to mamy niezłe pole manewru. Od odtwarzania audio/video poprzez uruchamianie innych nawigacji aż po uruchamianie innych nakładek systemowych - np. takich
Tu można zobaczyć jak wygląda winda:
https://www.youtube.com/watch?v=Tq2vurpr470
Sam jeszcze czekam na samochód, ale pena z oprogramowaniem, playerami i kodekami już mam zrobionego
- gdyl
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6
- Kolor: Czarny
Mówisz o tym:
ale jeśli chodzi o NAVI to nie ma sensu odpalać innej (moje osobiste zdanie) Ja jestem zadowolony z fabrycznego TOMTOM LIVE jedyny minus to zgłoszone fotoradary po prostu są zlewane:P (a mogło by to działać jak w Yanosiku )
Lecz jeśli opracujesz coś fajnego to z chęcią przetestuje bo to co krąży w sieci narazie takie fajnie nie jest i w niektórych modelach naszej fabrycznej NAVI można narobić sobie tylko bigosu
PS. Podobno na WIN7CE można zainstalować ANDROIDA
powiem tak filmy można oglądać to jest WIELKI plus (myślę że hyundai pójdzie po rozum do głowy i przy okazji aktualizacji przeglądarki zamieści tą możliwość bo to tylko wskazuje na zacofanie marki iż jest brak możliwości oglądania filmów na ich nakładce w takim modelu ....)ale jeśli chodzi o NAVI to nie ma sensu odpalać innej (moje osobiste zdanie) Ja jestem zadowolony z fabrycznego TOMTOM LIVE jedyny minus to zgłoszone fotoradary po prostu są zlewane:P (a mogło by to działać jak w Yanosiku )
Lecz jeśli opracujesz coś fajnego to z chęcią przetestuje bo to co krąży w sieci narazie takie fajnie nie jest i w niektórych modelach naszej fabrycznej NAVI można narobić sobie tylko bigosu
PS. Podobno na WIN7CE można zainstalować ANDROIDA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Hrabia
- Forumowicz
Czy możesz podać wskazówki krok po kroku jak przygotować takiego pena?wrobel pisze: Sam jeszcze czekam na samochód, ale pena z oprogramowaniem, playerami i kodekami już mam zrobionego
Nie daję głowy czy działa bo jeszcze auta nie odebrałem (a coś piszą, że tylko wersje EU mogą)Hrabia pisze: Czy możesz podać wskazówki krok po kroku jak przygotować takiego pena?
Ale według opisu:
- formatujesz pena na FAT32 (ja kupiłem specjalnie takiego - aby prawie nie wystawał z gniazda USB)
- ściągnij, rozpakuj i wgraj na pena ten plik
Opcjonalnie możesz wgrać na pendrive TUCSONPLAYER (odtwarzacz audio/video razem z kodekami). Są tam dwie wersje - różnią się tylko logo - jedna ma Hyundaia a druga Tucsona.
Można wgrać jedną z nakładek na windę - wystarczy rozpakować do głównego katalogu pena.
Jest jeszcze masa innych programów - ale się jeszcze "nie doczytałem"
Nic też nie stoi na przeszkodzie aby wgrać kilka innych navi potem np. z nakładki można je dowolnie uruchamiać
A teraz najważniejsze - jak wejdziesz do windy i potem wrócisz z powrotem do nakładki hyundaia poprzez uruchomienie jej z pliku ( Myshel ) to mogą być kłopoty z BT, navi i coś tam jeszcze. Najlepiej zrestartować system (koło slotu kart pamięci jest reset) albo zrobić sobie skróty na pulpicie do restartu (trzeba zrobić skrypt - jak odbiorę autko i wszystko będzie działało to wrzucę tu takiego pena gotowego do zassania bo teraz to takie wróżenie z fusów )
W samym Windowsie nie działa też telefon i kilka innych rzeczy (podobno). Po prostu trzeba to traktować jako bajer
taa - miejmy nadziejępowiem tak filmy można oglądać to jest WIELKI plus (myślę że hyundai pójdzie po rozum do głowy i przy okazji aktualizacji przeglądarki zamieści tą możliwość bo to tylko wskazuje na zacofanie marki iż jest brak możliwości oglądania filmów na ich nakładce w takim modelu ....)
To już kwestia gustu i przyzwyczajenia - jeden woli tomtoma inny automapę czy jakiegoś sygica - a zawsze można mieć wszystkie na razale jeśli chodzi o NAVI to nie ma sensu odpalać innej (moje osobiste zdanie) Ja jestem zadowolony z fabrycznego TOMTOM LIVE jedyny minus to zgłoszone fotoradary po prostu są zlewane:P (a mogło by to działać jak w Yanosiku )
Jak mi czas pozwoli - niedawno mi się córa urodziła i świat stanął na głowie (pierwsze dziecko)Lecz jeśli opracujesz coś fajnego to z chęcią przetestuje bo to co krąży w sieci narazie takie fajnie nie jest i w niektórych modelach naszej fabrycznej NAVI można narobić sobie tylko bigosu
Można było nawet na 5 i 6 - sam instalowałem kiedyś na HTC touch HD andka - ale chodziło to raczej słabo - co natywna instalacja to natywnaPodobno na WIN7CE można zainstalować ANDROIDA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2016, 0:00 przez wrobel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hrabia
- Forumowicz
Dzięki wrobel.
Jak rozumiem na pena wgrywamy cały katalog z playerem, który jest na podanej stronie?
Jak rozumiem potem pliki z muzyką, filmami można ładować na ten sam pen.
Sprawdzę czy będzie jakaś chęć rodzinna do oglądania filmów. Dzieciakom zawsze można sparować tablet i powiesić z tyłu. Dźwięk przez bluetooth.
Jak rozumiem na pena wgrywamy cały katalog z playerem, który jest na podanej stronie?
Jak rozumiem potem pliki z muzyką, filmami można ładować na ten sam pen.
Sprawdzę czy będzie jakaś chęć rodzinna do oglądania filmów. Dzieciakom zawsze można sparować tablet i powiesić z tyłu. Dźwięk przez bluetooth.
Według opisu tak - wgrywamy cały katalog. Pliki multimedialne wrzucasz na tego samego pena. Z poziomu windy i tak widzisz całą strukturę katalogów na penie.
- Hrabia
- Forumowicz
Przygotowałem pena. Wgrałem tucsonplayer.
Niestety 5 krotkich filmików z pena nie poszło. Było słychać tylko dźwięk. Wszystkie były mp4.
Niestety 5 krotkich filmików z pena nie poszło. Było słychać tylko dźwięk. Wszystkie były mp4.