Tucson TL
Aktualizacja radia i map nawigacji
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
Re: Aktualizacja map na najnowsze
Ale usunąłeś wszystko ze starej karty i wrzuciłeś na nowo? Jak nie to może jakieś pliki się pomieszały i w tym problem.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 GDI Comfort
- Kolor: czarny
Nie kartę miałem nową i tylko wgrałem mapę i tyle a na oryginalnej ze straszą mapa działa.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
No to została jeszcze jedna opcja. Sklonować kartę starą na nową i na tej nowej nadpisać pliki które pobrałeś.
-
- Świeżak
No to tak zrobię i zobaczę co będzie na razie dzięki ...dam znać co wyszło
-
- Świeżak
Sklonowałem oryginalną kartę która działa i włożyłem do slotu i wyskakuje takie okno „Przestroga nie można uruchomić nawigacji.Sprawdź status karty SD.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Gdzieś popełniasz błąd w przygotowaniu nowej karty. Czy na karcie masz założoną jedną partycję fat32 która nie posiada błędów systemu plików? W kompie ta karta działać będzie - w nawigacji jeśli ma inny system plików np. NTFS - niekoniecznie.
Jak to zrobić poprawnie?
Do przeprowadzenia operacji przydatne jest posiadanie możliwości podłączenia dwóch kart jednocześnie (to bardzo upraszcza sprawę).
1. Pobieramy, a następnie uruchamiamy program do klonowania kart, np. HDD Raw Copy Tool.
2. W pierwszym oknie po uruchomieniu aplikacji wyszukujemy naszą kartę na liście dysków (karta źródłowa) i naciskamy Continue. W moim przypadku jest to karta podłączona za pomocą adaptera pod gniazdo USB.
3. Następnym krokiem jest wybranie karty docelowej, na której zostanie zapisany obraz naszej karty (umieszczonej w czytniku kart pamięci).
4. Klikamy Continue, a następnie START. Następuje klonowanie danych z karty do karty.
W Windowsie czy generalnie jakimkolwiek innych systemie operacyjnym warto przed wyciągnięciem karty ze slotu odmontować ją z systemu (użyj opcji wysuń) aby nie generować błędu tablicy alokacji plików na karcie.
Jak to zrobić poprawnie?
Do przeprowadzenia operacji przydatne jest posiadanie możliwości podłączenia dwóch kart jednocześnie (to bardzo upraszcza sprawę).
1. Pobieramy, a następnie uruchamiamy program do klonowania kart, np. HDD Raw Copy Tool.
2. W pierwszym oknie po uruchomieniu aplikacji wyszukujemy naszą kartę na liście dysków (karta źródłowa) i naciskamy Continue. W moim przypadku jest to karta podłączona za pomocą adaptera pod gniazdo USB.
3. Następnym krokiem jest wybranie karty docelowej, na której zostanie zapisany obraz naszej karty (umieszczonej w czytniku kart pamięci).
4. Klikamy Continue, a następnie START. Następuje klonowanie danych z karty do karty.
W Windowsie czy generalnie jakimkolwiek innych systemie operacyjnym warto przed wyciągnięciem karty ze slotu odmontować ją z systemu (użyj opcji wysuń) aby nie generować błędu tablicy alokacji plików na karcie.
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Ktoś coś wie o nowych mapach ?
Pliki wyżej są już trochę nieaktualne.
Pliki wyżej są już trochę nieaktualne.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Style 2WD
- Kolor: Grafit
Gdzie mogę pobrać oprogramowanie TL.EUR.SOP.V100 ?? system android ( po lifcie )
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7CRDI 2WD 116KM
- Kolor: Beżyk
Sprawdzone działa, aktualizacja ze 183 na 194.Trwało to około 5 min. Po aktualizacji należy usunąć z karty pliki aktualizacji. Ja przegrałem nowe mapy na nową kartę , starą zachowałem nie zmienioną. Oryginalna 16 GB FAT32 nowa 32GB najlepiej żeby była również class 10 (prędkości zapis/odczyt).