Tucson TL
Po zdjęciu nogi z gazu przy liczniku słychać "elektryczne" skrzypienie, rezonans
- mmmichal
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson 2.0 CRDI 185km 4WD manual
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: XN3 Moon Rock Perła
Re: Po zdjęciu nogi z gazu przy liczniku słychać "elektryczne" skrzypienie, rezonans
Uwierz że mimo że sztywno siedzi podłożenie filcu pomaga. 
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 4WD 185koni
- Rok produkcji: 2015
- Kolor: Biały
Re: Po zdjęciu nogi z gazu przy liczniku słychać "elektryczne" skrzypienie, rezonans
Spróbuję chłopaki dam znać czy pomogło
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 crdi 185 KM automot N-Line 4WD
- Rok produkcji: 2020
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Diesel
- Kolor: szary?
u mnei mechanik wypartrzyl tuleje ktora spadlaJaroSławny pisze: ↑25 lis 2020, 18:14Fotki nie zrobiłem, ale znalazłem. Po otwarciu maski na grodzi po prawej zaraz u góry są dwa mocowania, które trzymają przewody. Podłożyłem tam kawałki filcu, lecz nie rozwiązało to problemu. Patrząc po przewodach na filtrze zauważyłem, że plastikowy element mocujący do obudowy ma spory luz. Mocowanie można było wyciągnąć pociągając lekko ręką. Sprawę załatwiła plastikowa opaska samozaciskowa, na którą założyłem kawałek plastikowego wężyka. Wężyk w celu zabezpieczenia przewodów przed przetarciem na wypadek zsunięcia się opaski. Obecnie jest cicho. Jednak zmagam się z innym problemem jak stukanie gdzieś w okolicy tylnego amortyzatora po stronie pasażera. Mocowanie i amortyzator był wymieniany, lecz nic to nie dało. Szukam dalej i zastanawiam się nad łącznikami. Może miał ktoś podobny dylemat.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 dizel
- Rok produkcji: 2016
- Kolor: Biały
Sprawdz przewody paliwowe przy filtrze paliwa ja to miałem klipsy