Tucson TL
Zbaczanie w lewo auta
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1,6 t-gdi 2016
- Kolor:
Zbaczanie w lewo auta
Witam. Mam taki problem ze przy dojeżdżaniu do świateł na luzie kierownica czesto lekko skreca w lewo. Czy ktoś z Was tak ma. Może to normalne ?
Re: Zbaczanie w lewo auta
U mnie było leciutko w prawo, zgłosiłem i poprawili. Kol.Scooter miał w lewo i u niego chyba dwa razy poprawili, ale tu niech On się wypowie. (przez 6 mies. zbieżność podlega gwarancji)
- Scooter80
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Mircon Grey
Mi leciało na prawo. Za trzecim razem już nie wytrzymałem i pokazałem podczas jazdy o co dokładnie chodzi i wtedy ustawili tak jak powinno być.
- gdyl
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6
- Kolor: Czarny
u mnie leciało w prawo , i to nie była kwestia zbieżności tylko okazało się opon ( i przy okazji kierownica była krzywo założona )
Ja aby jechać na wprost musiałem lekko kierownicę kontrować w lewo. Niby jakieś parę mm, ale jak wyprostowałem kierę to auto leciało na prawo.
W Zabrzu nie widzieli potrzeby poprawy bo twierdzili, że to kwestia przyzwyczajenia w trzymaniu kierownicy i to można uznać, że jest w granicach normy.
Na szczęście wizyta Gliwicach załatwiła od razu sprawę. Okazało się i zbieżność i kierownica do ustawienia. Od teraz jest ok.
Zabrze- odradzam więc kategorycznie.
W Zabrzu nie widzieli potrzeby poprawy bo twierdzili, że to kwestia przyzwyczajenia w trzymaniu kierownicy i to można uznać, że jest w granicach normy.
Na szczęście wizyta Gliwicach załatwiła od razu sprawę. Okazało się i zbieżność i kierownica do ustawienia. Od teraz jest ok.
Zabrze- odradzam więc kategorycznie.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson style 1.6gdi
- Kolor:
Na jazdach próbnych przed zakupem jeździłem 3 Tusonami, dwa z nich miały przekręcane kierownice. U mnie oczywiście też była skręcona w lewo niby taki szczegół a wk..wia niemiłosiernie, w końcu po dwóch wizytach w serwisie jest ok.
Jak oni mogą coś takiego wypuścić z fabryki.
Kontrowanie kierownicą podczas jazdy na wprost mieści się w granicach normy
Serwis w Zabrzu po prostu wymiata swoim profesjonalizmem i podejściem do klienta.Ręce opadają
Każdy matołek wie, że zle ustawiona zbieżność to nierównomierne zdzieranie opon o niebezpieczeństwie poślizgu nie wspominając.
Kontrowanie kierownicą podczas jazdy na wprost mieści się w granicach normy
Serwis w Zabrzu po prostu wymiata swoim profesjonalizmem i podejściem do klienta.Ręce opadają
Każdy matołek wie, że zle ustawiona zbieżność to nierównomierne zdzieranie opon o niebezpieczeństwie poślizgu nie wspominając.
Samochód odebrałem w czwartek i przy wyjeździe z salonu zauważyłem, że jadąc na wprost o kilka minimetrów musiałem kontrować kierownicą (ta jak miał kolega Rav). Potwierdziło się to następnego dnia przy dłuższej jeździe autostradą. Umówiony jestem na jutro w serwisie. Zobaczymy.
Jedź i nie daj się zbyć Julek. Dealer w Zabrzu jak już wspominałem uznał, że to kwestia przyzwyczajenia ale na szczęście już w Gliwicach poprawili i kierownicę i zbieżność.
Na tym zakończyłem współpracę z Hyundai Bednarczyk Zabrze.
Na tym zakończyłem współpracę z Hyundai Bednarczyk Zabrze.