Witam.
Pierwsza wymiana maj 2020 28 tyś, kiedy zrobić kolejną i czy trzeba wymienić niż olej i filtry ?
Tucson TL
Wymiana oleju co 30tys/2lata
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Wymiana oleju co 30tys/2lata
Ja polecam zrobić wymianę co roku razem z filtrami. Koszt jest pomijalny... względem kondycji silnika.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Okej z filtrem zmieniam co 15 kkm.
Przeglądy co 30 kim, gdzie zmieniają olej i co tam wypada
Przeglądy co 30 kim, gdzie zmieniają olej i co tam wypada
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
Kolego szczerze powiedziawszy wymiana po dwóch latach lub 30tyś to lekka przesada, według producenta, szkoda silnika a Ty jeszcze pytasz czy filtry też trzeba wymienić??
ZAWSZE wymienia się olej z filtrem oleju. Kolega z pracy mówi tak " to jest tak jakby założyć czyste majtki na brudną d....."
Oczywiście nie bierz tego do siebie
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Kolor: bezowy
Kolego Piotrel autko kupiłem w maju 2020 przy st.licznika 28 tyś, zaraz wymieniłem olej + wszystkie flirty, to autko nie jest moim pierwszym w życiu więc wiem kiedy się wymienia olej , tez się dziwiłem dlaczego pierwszy właściciel czekał dwa lata,teraz mija rok od wymiany i jak zauważyłeś pilnuje wymiany oleju i flitów , tylko zapytałem czy przy takim stanie licznika wymienia się coś jeszcze np.płyn hamulcowy itd.
Albo nie doczytałeś mojego wpisu albo nie wiesz o co pytam ,a ta docinka w stylu cytuje twój wpis : a Ty jeszcze pytasz czy filtry też trzeba wymienić?? nie rozumiem, a majtki jak to zona mówi zawsze mam czyste i tego tez pilnuje, jak nie ja to ona, i proszę czytaj dokładnie co piszą ,a potem odpisuj, chociaż twoja odpowiedz nic mi nie dała, tylko mnie w........ła
Albo nie doczytałeś mojego wpisu albo nie wiesz o co pytam ,a ta docinka w stylu cytuje twój wpis : a Ty jeszcze pytasz czy filtry też trzeba wymienić?? nie rozumiem, a majtki jak to zona mówi zawsze mam czyste i tego tez pilnuje, jak nie ja to ona, i proszę czytaj dokładnie co piszą ,a potem odpisuj, chociaż twoja odpowiedz nic mi nie dała, tylko mnie w........ła
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
Kolego ja nie biorę tego do siebie bo ja napisałem to z przymrużeniem oka a cytat to była przenośnia a nie przytyk.
A jak byś przeczytał swoją pierwszą swoją wypowiedź " kiedy zrobić kolejną i czy trzeba wymienić niż olej i filtry ?" nie wynika z tego czy pytasz o coś więcej niż tylko olei i filtry.
A jak teraz zapytałeś ja na dwa lata miałem wymieniany płyn hamulcowy i serwis zrobił to u mnie jako obowiązkowe po dwóch latach.
A jak byś przeczytał swoją pierwszą swoją wypowiedź " kiedy zrobić kolejną i czy trzeba wymienić niż olej i filtry ?" nie wynika z tego czy pytasz o coś więcej niż tylko olei i filtry.
A jak teraz zapytałeś ja na dwa lata miałem wymieniany płyn hamulcowy i serwis zrobił to u mnie jako obowiązkowe po dwóch latach.