Wymiana kamery cofania - Tucson TL
-
BigMickey81
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 AWD
- Rok produkcji: 2018
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Biały
Re: Wymiana kamery cofania - Tucson TL
Witam wszystkich. Jako nowy posiadacz Tucson a mam pytanie czy z 2018 roku wymiana kamerki cofania to taka sama procedura?Bo tam kamerka z klamka chyba jest wciskana . Czy może podpowiedzieć. Z góry dziękuję i jeszcze raz witam Szanownych Forumowiczów
-
Kordusson
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-gdi. Tour de Pologne 4WD LPG
- Kolor: Złoty
Musiałem wymienić.. trochę walki było , ale efekt piorunujący...
zakupione z wysyłką jakieś 92 PLN https://pl.aliexpress.com/item/10050080 ... pt=glo2pol
Do tego paczka żółtych kołków, bo niektóre szybciej było uwalić niż próbować je wcisnąc.
Zdjęcia jaki efekt i jak przed...
zakupione z wysyłką jakieś 92 PLN https://pl.aliexpress.com/item/10050080 ... pt=glo2pol
Do tego paczka żółtych kołków, bo niektóre szybciej było uwalić niż próbować je wcisnąc.
Zdjęcia jaki efekt i jak przed...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Myślałem, że może mnie to nie dopadnie, ale Tucson jeńców nie bierze. U mnie też do wymiany, bo kiepsko widać już.
Super robota! Fajnie, że ogarnąłeś to samodzielnie! Gratki!
Super robota! Fajnie, że ogarnąłeś to samodzielnie! Gratki!
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
-
Piotruk
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7CRDI blues drive se
- Rok produkcji: 2017
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Niebieski
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Zorbert
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CRDi 100kW
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Szary
Witam wszystkich,
po pierwsze dziękuję autorowi wątku i pozostałym, którzy dodali tu swoje podpowiedzi. U mnie poszło w ponad 2h, faktycznie skrajne żółte kołki są najgorsze, ale cienkimi dłuższymi szczypcami da radę tylko trzeba się pomęczyć. Ja zamówiłem z allegro, ale to chinol, który będzie tańszy przez Aliexpress.
Istotna uwaga! Warto szkiełko kamerki przy montażu zabezpieczyć, np. zakleić taśmą izolacyjną, bo w walce z montażem, mając mało miejsca przy odchylonej blendzie, łatwo o porysowania i cały misterny plan może pójść w.. no wiecie gdzie
Dobrze, też mieć kogoś do pomocy, w przytrzymaniu blendy i ogólnie nie taki diabeł straszny jak go malują.
Pozdrawiam wszystkich
po pierwsze dziękuję autorowi wątku i pozostałym, którzy dodali tu swoje podpowiedzi. U mnie poszło w ponad 2h, faktycznie skrajne żółte kołki są najgorsze, ale cienkimi dłuższymi szczypcami da radę tylko trzeba się pomęczyć. Ja zamówiłem z allegro, ale to chinol, który będzie tańszy przez Aliexpress.
Istotna uwaga! Warto szkiełko kamerki przy montażu zabezpieczyć, np. zakleić taśmą izolacyjną, bo w walce z montażem, mając mało miejsca przy odchylonej blendzie, łatwo o porysowania i cały misterny plan może pójść w.. no wiecie gdzie
Dobrze, też mieć kogoś do pomocy, w przytrzymaniu blendy i ogólnie nie taki diabeł straszny jak go malują.
Pozdrawiam wszystkich
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja też wymieniłem, nowa kamera ma większy kąt widzenia to na plus. Przed wymianą wydaje mi się że były jeszcze jakieś niebieskie paski na ekranie. Teraz ich nie ma, chyba współgrały z czujnikiem skrętu.... nie tęsknię 
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum