W moim IX35 1,6GDI jest to samo. NORMALNE to jest . Kia ma to samo przy sportage 1.6GDI. Wibracje sa przy lekkim dodaniu gazu w momencie schodzenia z obrotow. ciezko czasem nawet tak noga utrzymac te obroty ale jesli sie uda to wibracje odczuwalne. widac taki urok tego .!diodaq pisze: ↑23 gru 2017, 1:22Witam,
pytanie do posiadaczy Gdi. Czy występują u Was wibracje na postoju, na biegu jałowym w przedziale obrotów ok 1100-1200? Nie wie czy to silnik czy coś innego ale jest wyraźnie odczuwalne w kabinie, takie lekkie telepanie. Jest to bardziej wyczuwalne przy zimnym silniku ale po rozgrzaniu również to występuje. W czasie jazdy jest ok.
Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Tucson TL
Wibracje silnika
-
- Świeżak
- Twój samochód: ix35 1.6 GDI
- Kolor: czarny
Re: Wibracje
- Hadoram
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDi 2WD
- Kolor: Czerwony perła
U mnie też są takie wibracje, ale czuję je jak jadę na lekkim ECODrivie, czyli jak delikatnie dociskam tylko pedał gazu na 5/6 biegu.
Jak będę na pierwszym przeglądzie to zgłoszę to, zobaczę czy coś znajda.
Jak będę na pierwszym przeglądzie to zgłoszę to, zobaczę czy coś znajda.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
To chyba normalna sprawa, gdy próbujemy przyspieszyć, a obroty są za niskie.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI 132KM
- Kolor: White sand
Witam,
I u mnie dziś po raz pierwszy wystąpiły dagania ma biegu jalowym. Dodam, że drgania wyczułem ze znajomym po przejechaniu ok 2 km i postoju na pierwszych światłach. Po przejechaniu kolejnych 2 km drgań już nie wyczytałem. Drgania były wyczuwalne na fotelu kierowcy i pasażera tak jak by chodził na 3 "gary" . Dodam, że była duża wilgotność powietrza ale to nie powinno mieć miejsca w nowym aucie z przebiegiem 3 tyś. Wczoraj wymieniłem olej w hyundai na 0W30 C2/C3 shell.
Auto Tucson 1,6 132 km , produkcja 2019
I u mnie dziś po raz pierwszy wystąpiły dagania ma biegu jalowym. Dodam, że drgania wyczułem ze znajomym po przejechaniu ok 2 km i postoju na pierwszych światłach. Po przejechaniu kolejnych 2 km drgań już nie wyczytałem. Drgania były wyczuwalne na fotelu kierowcy i pasażera tak jak by chodził na 3 "gary" . Dodam, że była duża wilgotność powietrza ale to nie powinno mieć miejsca w nowym aucie z przebiegiem 3 tyś. Wczoraj wymieniłem olej w hyundai na 0W30 C2/C3 shell.
Auto Tucson 1,6 132 km , produkcja 2019
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 t 2019
- Kolor: Biały
Re: Wibracje silnika
U mnie również są wibracje i przenoszenie ich na cały kokpit na zimnym pracuje fatalnie podczas dodawania gazu zawsze muszę dać radio głośniej - gorzej jak w starym tarpanie przebieg 11.000 W ASO mnie wyśmiał stwierdził ze to normalna praca silnika i nic złego się nie dzieje. ..
Wkurza to strasznie masz wrażenie jakby wszystkie plastiki były już zmęczone czasem
Wkurza to strasznie masz wrażenie jakby wszystkie plastiki były już zmęczone czasem
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 t 2019
- Kolor: Biały
Re: Wibracje silnika
diodaq
Nowicjusz
u mnie jest to samo silnik 1.6 177 KM fatalne wrażenia i odczucie mam do tego auta zaczynam żałować zakupu. Aso nie widzi problemu
Nowicjusz
u mnie jest to samo silnik 1.6 177 KM fatalne wrażenia i odczucie mam do tego auta zaczynam żałować zakupu. Aso nie widzi problemu