Tucson TL
Wibracje, klekot silnika, wzrost spalania po przeglądzie technicznym po 2 latach użytkowania
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI (N Line) 2WD
- Kolor: Olivine Grey
Re: Wibracje, klekot silnika, wzrost spalania po przeglądzie technicznym po 2 latach użytkowania
Ewidentnie coś jest nie tak, ja bym tego tak nie zostawił.
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Re: Wibracje, klekot silnika, wzrost spalania po przeglądzie technicznym po 2 latach użytkowania
Taka mała sugestia - nie wymienia się oleju co 2 lata mimo że to są oleje LL i niby mają starczyć na 30 tys.
Producent tak robi aby szybciej silnik się zajechał i szybciej kupił kolejny samochód.
Dla swojego bezpieczeństwa ja osobiście wymieniam co roku olej i nie ważne czy mam 8 czy 15 tys. przebiegu
Nie jeden mechanik mi też mówił iż po zakupie auta i przejechaniu około 1 tys. kilometrów powinno się wymienić olej.
Będziesz walczył teraz z wiatrakami. ASO to najgorsza legalna gangsterka.
Udaj się do innego ASO przeglądy gwarancyjne i serwisowe możesz robić w dowolnym salonie.
Producent tak robi aby szybciej silnik się zajechał i szybciej kupił kolejny samochód.
Dla swojego bezpieczeństwa ja osobiście wymieniam co roku olej i nie ważne czy mam 8 czy 15 tys. przebiegu
Nie jeden mechanik mi też mówił iż po zakupie auta i przejechaniu około 1 tys. kilometrów powinno się wymienić olej.
Będziesz walczył teraz z wiatrakami. ASO to najgorsza legalna gangsterka.
Udaj się do innego ASO przeglądy gwarancyjne i serwisowe możesz robić w dowolnym salonie.
-
- Weteran
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDI 132km Style
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
A w ASO nie dodali jakiegoś dodatku do paliwa?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 TGDI 2WD Executive
- Rok produkcji: 2024
- Napęd 4x4: Nie
- Wersja: NX4
- Kolor: Kulorowy
1150zł za wymianę oleju?? W Olsztynie ?? ja płaciłem u nich coś około 500zł za wymianę oleju filtra z ich olejem. Co to za przegląd na 24.000 po dwóch latach?? Robiłem u nich już drugą wymianę nigdy tak drogo nie było. Zaleca się wymianę raz w roku. Sprawdź warunki gwarancji. Moje auto ma 2 lata i mniejszy przebieg - silnik ten sam.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Silver
Nie wiem jakie są czynności serwisowe przy takim przeglądzie , ale może jak sprawdzali napięcie łańcucha rozrządu to coś źle zrobili i łańcuch tak hałasuje.
Bo tak z dnia na dzień taki objaw to podejrzane.
Bo tak z dnia na dzień taki objaw to podejrzane.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson TL
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Biały
jak będziesz wymieniał olej co 24 tys km to przy 90 tys wymienisz silnik i gwarancja tego nie obejmie. Ja mam właśnie taki silnik tylko 2.0 ale konstrukcja prawie taka sama, wymiany pierwsze co 15 tys do 45 tys, potem przy 70tys a teraz silnik ma 90 tys przebiegu i cały zatarty, panewki obrócone - generalnie remont kapitalny. Także zwracajcie baczna uwagę na wymianę oleju i jego poziom
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Silver
ja mam w poniedziałek obowiązkowy przegląd serwisowy po 2 latach od zakupu, koszt około 1400zł , poza wymianą oleju i filtrów, nie wiem co jeszcze będą robić
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
Coś chyba z tą kwotą podaną przez Ciebie jest nie tak. Skąd taka wysoka suma? Ja 14 lutego robiłem przegląd na 4 lata i mnie wyniosło lekko ponad 1000zł, dodam że miałem swój olej. Były wymieniane olej, filtry i płyn hamulcowy.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
- Napęd 4x4: Nie
- Wersja: NX4
Sam sobie odpowiedziałeś ASO zawsze liczy na nieświadomego klienta i chce go skroić ile wlezie
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
No ale za olej nie liczą aż tyle kasy. Za olej liczą około 250 zł. Dodam, że przegląd na 4 lata jest droższy ze względu na płyn hamulcowy. Jakby u Poadam'a odliczyć olej to i tak będzie u niego drożej niż u mnie z płynem hamulcowym.