Wątek powitalny
Re: Wątek powitalny
Do niedawna problemem w Kii było to, że turbo benzyna z automatem występował tylko w wersji GT-Line i kosztowała 126tys natomiast Tucsona z tym silnikiem można już kupić za 122 tys. w wersji Comfort, chociaż wiadomo gorzej wyposażonego w stosunku do GT Line.
Obecnie Kia poszła po rozum do głowy i ten silnik dostępny jest wreszcie w wersji L za 118tys. z różnymi fajnymi pakietami.
Także mnie to pasi
Obecnie Kia poszła po rozum do głowy i ten silnik dostępny jest wreszcie w wersji L za 118tys. z różnymi fajnymi pakietami.
Także mnie to pasi
Ostatnio zmieniony 01 gru 2016, 19:47 przez barber, łącznie zmieniany 1 raz.
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar White
GT Line trzeba porównywać z wersją Style a to już kwota ponad 130000 (wiem bo sam takiego mam) tak czy inaczej gratulacje zakupu i pociechy z auta!
Witam serdecznie zacne grono.
Krisman
Też stałem przed dylematem wyboru nowego auta (benzyna/hybryda)i testowałem od kilku godzin do kilku dni każdy z nich (16 modeli różnych klas).
Pod uwagę finalną wziąłem CX5 (początkowo faworyt) , toyota c-hr hybryda (fizycznie nie dostępna w momencie wyboru) , KIA Sportage , Hyundai Tucson , VW tiguan i Nissan Qashqhai wszystkie w metaliku
do ścisłego finału wszedł QQ 1.6 dig-t tecna na max po upustach za 106600
cx5 2.0 pb skaimotion + kilka dodatków za 106000
kia 1.6 gt przedni napęd za 107000
hyundai Tucson 1.6 t-gdi comfort + navi za 104400
hyundai Tucson 1.6 gdi style za 95500
Po przeanalizowaniu do czego mi to auto ma służyć (miasto 90%) i kilku podejściach padło na Tucson 1.6 GDI STYLE
Za sensownie wyposażoną kia 1,6 gdi w wersji L+ pakiet z ksenonami , chcieli po negocjacjach 93500 ,z porównywalnym wyposażeniem Tucson style z tym silnikiem 95500 ...i gdzie ta "taniość" KIA?
Pozdrawiam serdecznie i sorry za przydługawe przywitanie.
Krisman
Też stałem przed dylematem wyboru nowego auta (benzyna/hybryda)i testowałem od kilku godzin do kilku dni każdy z nich (16 modeli różnych klas).
Pod uwagę finalną wziąłem CX5 (początkowo faworyt) , toyota c-hr hybryda (fizycznie nie dostępna w momencie wyboru) , KIA Sportage , Hyundai Tucson , VW tiguan i Nissan Qashqhai wszystkie w metaliku
do ścisłego finału wszedł QQ 1.6 dig-t tecna na max po upustach za 106600
cx5 2.0 pb skaimotion + kilka dodatków za 106000
kia 1.6 gt przedni napęd za 107000
hyundai Tucson 1.6 t-gdi comfort + navi za 104400
hyundai Tucson 1.6 gdi style za 95500
Po przeanalizowaniu do czego mi to auto ma służyć (miasto 90%) i kilku podejściach padło na Tucson 1.6 GDI STYLE
Za sensownie wyposażoną kia 1,6 gdi w wersji L+ pakiet z ksenonami , chcieli po negocjacjach 93500 ,z porównywalnym wyposażeniem Tucson style z tym silnikiem 95500 ...i gdzie ta "taniość" KIA?
Pozdrawiam serdecznie i sorry za przydługawe przywitanie.
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Kolor: Polar White
Krisman witaj na forum!
Mając doświadczenia jazdy tyloma autami to może opiszesz swoje odczucia w temacie "Porównanie Tucsona z innymi samochodami", myślę że możesz ciekawie to zrobić
Mając doświadczenia jazdy tyloma autami to może opiszesz swoje odczucia w temacie "Porównanie Tucsona z innymi samochodami", myślę że możesz ciekawie to zrobić
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 gdi
- Kolor:
wlaśnie wróciłem do domu nowym tucsonem pierwsze kilometry do domu to powaga w aucie i obczajanie co i jak cichutko ,przyjemnie i wszystko gra banan na twarzy olbrzymi aczkolwiek z doświadczenia odbierania nowych aut ilość paliwa w zbiorniku była znikoma wlałem 5 litrow i smigalem do domku i tak śie dziwie dlaczego nie pokazywal mi ilosc kilometrow do przejechania na wlanym paliwie jutro zatankuje pod korek i zobacze co sie swieci oczywiscie delikatny stuk po 30 jest to ok bo co gdyby go niebylo teraz bede mogl na bierzaco uczestniczyc w moich spostrzezeniach
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson TLE 1,6 T-GDI 6MT
- Kolor:
Witam wszystkich jako nowy na forum. Tucsona Tle mam od miesiąca - przejechane 500 km
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Honda Civic
- Kolor:
Witam wszystkich miłośników i posiadaczy Tucsona! Postanowiłem dołączyć do tego zacnego grona i w przyszłym roku stać się posiadaczem Tucsona 1.6 GDI MT. Zachciało mi się siedzieć wyżej
Postanowiłem już teraz rozejrzeć się tutaj i zobaczyć co i jak.
Pozdrawiam
Tomek
Postanowiłem już teraz rozejrzeć się tutaj i zobaczyć co i jak.
Pozdrawiam
Tomek
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 TGDI Limited Ultimate
- Kolor:
Witam. Po długich poszukiwaniach i licytacjach w końcu stałem się posiadaczem Hyundaia Tucsona. W odróżnieniu od większości tutejszych użytkowników mój Tucson pochodzi z USA Jest to moje trzecie auto z USA więc wiem na co się piszę Wersje jaką kupiłem jest to Hyundai Tucson 2016 1.6T 2WD wersja Limited Ultimate kolor Ruby Wine. Czyli najwyższy dostępny model w USA jedynie bez napędu 4x4 który nie był moim priorytetem. W najbliższym czasie spróbuje bliżej przedstawić jego sylwetka w dziale - nasze auta. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson
- Kolor:
Witam serdecznie,
Mateusz z Kalisza - Tucson 1,6 GDI Phantom Black.
Warto było czekać dwa miesiące - obecnie 380 km przebiegu.
Pozdrawiam
Mateusz z Kalisza - Tucson 1,6 GDI Phantom Black.
Warto było czekać dwa miesiące - obecnie 380 km przebiegu.
Pozdrawiam
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Wczoraj byłem w Kaliszu i widziałem czarnego Tucsona na Al. Wojska Polskiego - może to byłeś Ty?